Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb vin la Târgovişte, la semnarea a două contracte de finanţare prin POR

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb participă miercuri, la Târgovişte, la semnarea a două contracte de finanţare prin POR, ce vizează investiţii majore la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, în valoare totală de 17.655.699,61 milioane de lei. Vor mai veni la Târgovişte, Adrian lonuţ Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia.
Primul contract de finanţare vizează „Reabilitarea, modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”. Valoarea totală a obiectului de investiţii, exprimată in lei cu IVA este 6.959.825,11 lei. A fost depus de Consiliul Judeţean Dâmboviţa pe Axa Prioritară 8 „Dezvoltare a infrastructurii de sănătate şi social” – Programul Operaţional Regional (POR), proiect ce vizează Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Rezultatele proiectului vizează extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Iârgovişte şi achiziţionarea de echipamente şi dotări necesare funcţionării şi eficientizării serviciilor de sănătate publică din cadrul Unităţii de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Iârgovişte.
Spitalul Judeţean Iârgovişte a beneficiat de un proiect european de 83 de milioane de lei, lucrările de reabilitare au început în 2010 şi au durat trei ani.
Unitatea de Primiri Urgenţe a rămas însă una dintre secţiile cele mai aglomerate. Al doilea contract de finanţare are în vedere proiectul „Extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”. Valoarea totală a proiectului „Extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”, este de 10.842.794,01 lei (inclusiv TVA), din care valoare totală eligibilă de 10.695.874,50 lei şi valoare totală neeligibilă de 146.919,51,00 lei. Consiliul Judeţean Dâmboviţa, a depus acest proiect în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de comunităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prinşi la volan sub influenţa alcoolului şi a unor substanţe psihoactive

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au depistat un bărbat de 53 de ani, din Gura Ocniţei, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Săcuieni, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, aceasta a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat […]