Vara se prelungeşte până In octombrie

gheorghe dumitruA fost emisă prognoza pentru perioada august-octombrie, iar veştile nu sunt prea bune, dintr-un anume punct de vedere, însă foarte bune din alte motive. Vara se anunţă lungă şi, în bună masură, secetoasă.
„Trebuie precizat de la început că estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%”, ne-a declarat Gheorghe Dumitru, director Staţia Meteo Târgovişte. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
În luna august, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice în vestul, sudul şi sud-estul ţării, iar în centru şi nord vor fi valori termice apropiate de mediile multianuale.
În ceea ce priveşte cantităţile lunare de precipitaţii, acestea vor fi apropiate de mediile multianuale în regiunile nordice şi centrale, dar se vor situa sub normă în restul teritoriului.
În luna septembrie, temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde va putea avea valori ce vor depăşi mediile clima-tologice.
Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de uşor deficit în majoritatea regiunilor.
Şi în octombrie, cea de a doua lună a toamnei, vor fi posibile temperaturi ridicate. Valorile termice medii vor fi apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sudul şi sud-estul ţării, unde vor fi posibile temperaturi peste mediile multianuale.
În schimb, cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice, unde vor fi apropiate de normalul perioadei”, a mai precizat Gheorghe Dumitru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. A lovit două maşini şi a fugit Şoferul BMW era băut şi fără permis

Poliţiştii din Târgovişte au fost în alertă noaptea trecută, după ce un BMW scăpat de sub control a lovit două maşini parcate, iar şoferul vinovat nu a fost de găsit. Mai clar, şoferul unui bolid a avariat două maşini parcate, după care a fugit. Martorii spun că din maşină au […]