VALUL 4 FACE RAVAGII ÎN DÂMBOVIȚA

În 71 de comune dâmbovițene, cazuri de COVID-19. Situația se complică de la o zi la alta. Avem o localitate – Butimanu, care a depășit incidența de 4 la mia de locuitori, o localitate cu incidența peste 3 la mia de locuitori, șase localități care au incidența peste 2 la mia de locuitori, 16 localități cu incidență de peste 1 la mia de locuitori, 47 de localități cu incidența între 0,19-0,99 la mia de locuitori și 18 localități în care, încă, nu sunt raportate cazuri de COVID-19. Incidența la nivelul întregului județ Dâmbovița este de 0,87, vineri, când aveam peste 400 de persoane infectate cu COVID-19, izolate la domiciliu, alte 81 de persoane infectate și internate în spital dintre acestea opt erau la ATI. Avem și cazuri de copii infectați COVID-19.
Situația epidemiologică din județul Dâmbovița se înrăutățește.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a aprobat, Hotărârea Nr. 142, prin care s-a instituit, începând cu data de 15 septembrie 2021, obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice deschise, cum ar fi piețe, târguri, oboare, bâlciuri, talciocuri, zone de așteptare (stații de autobuz, peroane, autogări) pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.
De asemenea, începând cu data de 15.09.2021, s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 50 de metri în exteriorul unităților de învățământ din județul Dâmbovița.
APELUL PREFECTULUI CĂTRE DÂMBOVIȚENI

„Stimați dâmbovițeni,
Evoluția numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în județul nostru este îngrijorătoare!
Dacă în perioada 6-12 august a.c a fost înregistrat doar un număr de 5 cazuri pozitive, 154 de cazuri au fost înregistrate în perioada 3-9 septembrie a.c și 271 de cazuri în
perioada 10-16 septembrie a.c. De asemenea, făcând o paralelă între rata incidenței cumulate la 14 zile în data de 12 august a.c, 0,08 la nivelul județului, și rata de pozitivare astăzi de 0,82, vom observa ritmul accelerat de răspândire a noului coronavirus.
Trebuie să oprim sub orice formă acest trend ascendent al infectării cu virusul Sars-CoV-2!
De aceea, fac din nou un APEL către dumneavoastră, la unitate și coeziune socială pentru acordarea unei atenții sporite în ceea ce privește respectarea măsurilor impuse de autorități, precum purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sociale.
Este foarte important și gradul de conformare voluntară al populației pentru combaterea răspândirii bolii, însă pentru a fi protejați împotriva virusului este imperios necesar să ne vaccinăm. Cu cât gradul de vaccinare crește, cu atât scade riscul de a ne îmbolnăvi sau de a face forme grave ale bolii, care de cele mai multe ori conduc la decese; în perioada 1-19 septembrie a.c au fost înregistrate, la nivelul județului, 17 decese.
La momentul acesta, 8 persoane infectate primesc îngrijiri medicale în secția de ATI, ceea ce înseamnă presiune pe sistemul medical, punând în dificultate pe cei care au nevoie și de alte servicii medicale, să poată să ajungă în unitățile spitalicești și să poată să fie tratați!
Solicit tuturor autorităților implicate să-și prioritizeze obiectivele astfel încât să atingem cele 2 obiective majore comune: să creștem procentul de vaccinare în rândul personalului propriu și, implicit, să încetinim ritmul de infectare a populației.
Un parteneriat cooperant între populație și autorități este singurul mod de a trece cu bine prin această pandemie!
Pandemia prin care trecem afectează întreaga comunitate și no putem depăși decât comportân-du-ne preventiv și responsabil.”, a transmis prefectul Aurelian POPA.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Certificatul verde Covid este obligatoriu începând de luni, în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus este între 3 și la 6 la mia de locuitori

Certificatul verde Covid este obligatoriu începând de luni, în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus este între 3 și la 6 la mia de locuitori, pentru accesul în baruri, restaurante, evenimente private, spectacole, etc., măsura fiind valabilă inclusiv pentru copiii ce au mai mult de 6 ani.Obligativitatea certificatului Covid a […]