Valoarea punctului de amendă nu va crește odată cu salariul minim pe economie!

Date:

Amenzile de circulație nu vor crește de la 1 iulie 2024 ca urmare a  majorării salariului minim la 3.700 de lei. Punctul de amendă este în prezent 165 de lei, echivalentul a 5% din salariul minim brut și  va rămâne la valoarea actuală până la sfârșitul acestui an.

Pentru ca punctul de amendă să nu crească automat prim majorarea salariului minim brut, Guvernul ar trebui să vină cu o modificare legislativă în acest sens, până la 1 iulie 2024, cel mai probabil o Ordonanță de urgență (OUG).

Aceeași intervenție ar trebui făcută de Guvern și dacă la nivelul Coaliției PSD-PNL se decide sumei de 300 de lei, față de nivelul de 200 de lei în prezent, din nivelul salariului minim brut, solicitare venită din partea IMM-urilor.

Atât menținerea punctului de amendă la valoarea actuală, cât și o posibilă decizie privind netaxarea a 300 de lei din salariul minim brut au fost agreate de săptămâna trecută, în Consiliul Național Tripartit (CNT), în discuțiile avute de premierul Marcel Ciolacu cu IMM-urile, patronatele și sindicatele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...