Vaccinul anti-Covid, când va ajunge în România?

0 0

Campania de vaccinare se pare că va începe în România în data de 27 decembrie cu personalul medical din cele zele spitale aflate în „prima linie” de combatere a Covid-19, au declarat surse guvernamentale.
Din primele informaţii, a doua etapă de vaccinare va avea loc cel mai probabil în luna februarie.
În ceea ce priveşte rata de acceptare a vaccinării, 95% din personalul medical din spitalele Covid-19 doresc vaccinarea. În spitalele non-Covid, procentul este mai mic, de doar 70% în rândul medicilor şi 50% în rândul asistenţilor.
Centrul naţional de depozitare a dozelor de vaccin va fi la Spitalul Cantacuzino, care are o capacitate de 1,5 milioane de doze. De asemenea, se vor face şi şase centre regionale de vaccinare, care vor avea o capacitate de 150.000 de doze. Din centrele regionale, dozele de vaccin vor pleca spre centrele judeţene.
Persoanele vaccinate vor fi înscrise într-un registru electronic naţional al vaccinurilor, care va fi gestionat de INSP, şi vor primi o adeverinţă care să ateste că au fost vaccinaţi împotriva Covid-19. După prima vaccinare, va fi nevoie şi de o doză de rapel. Persoanele vaccinate vor fi anunţate în ceea ce priveşte programarea pentru rapel cu 24 de ore înainte, prin intermediul unei aplicaţii sau prin SMS.
Din informaţiile disponibile până în acest moment, se pare că nu va fi nevoie de vaccinare sezonieră împotriva Sars-CoV-2.
Cum se pot programa cei care doresc să primească vaccinul anti-Covid
Persoanele care doresc să fie vaccinate împotriva Covid-19 în a doua etapă vor putea face acest lucru prin telefon, mail, sau prin intermediul medicului de familie.
Persoanele care au un istoric de alergii severe sunt îndemnate să discute cu un medic înainte de vaccinare.
De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi scutite de la obligativitatea purtării măştii în spaţii publice.
Guvernul României estimează că se va acoperi cantitatea necesară de doze de vaccin pentru 60-70% din populaţie.
De asemenea, a fost lansat un site oficial, în care cei interesaţi pot citi mai multe informaţii referitoare la campania de vaccinare: vaccinare-covid.gov.ro

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fonduri suplimentare pentru achiziţia de medicamente şi materiale sanitare care sunt utilizate pentru prevenţia şi tratarea pacienţilor cu noul Coronavirus

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat pe 17 decembrie 2020, Hotărârea pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în vederea achiziţionării medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţie COVID, precum şi pentru acordarea de […]