Vaccinarea gratuită anti-HPV va fi extinsă şi la fetele şi băieţii de peste 14 ani

Ministrul Sănătăţii a anunţat că săptămâna aceasta va face toate demersurile pentru extinderea vaccinării gratuite anti-HPV la fetele şi băieţii de peste 14 ani.
Campania de vaccinare gratuită anti-HPV a fost reluată în ianuarie 2020.
Ministerul Sănătăţii a început vaccinarea gratuită împotriva HPV începând din luna ianuarie 2020, după ce primele 20.000 de doze de vaccin au fost distribuite direcţiilor de sănătate publică.
În acest moment, vaccinarea gratuită se face în cabinetele medicilor de familie, la fete cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani care au solicitat în anii 2017 şi 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această vârstă dacă au solicitat.
Vaccinarea se poate face şi con-tracost, cu o reţetă de la medicul de familie, cu comandă în farmacii.
Vaccinul HPV contra infecţiei cu Human Papiloma Virus (HPV sau Virusul Papiloma Uman) sunt vaccinurile care previn infecţia cu anumite tipuri de viruşi papiloma uman. Vaccinurile disponibile protejează împotriva a două, patru sau nouă tipuri de HPV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

50 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 630 000 lei şi două măsuri de sistare a activităţii

De la începutul anului, Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Dâmboviţa a realizat peste 301 de activităţi din Planul anual de acţiuni pe 2021: 10 inspecţii planificate la obiective IED; 4 inspecţii tematice planificate; 287 inspecţii neplanificate (119 sesizări, 69 autosesizări, 1 poluare accidentală, 33 inspecţii tematice, 37 inspecţii cu […]