Vaccinarea anti-COVID a personalului medical este programată până la finalul lunii ianuarie

Primele 10 mii de doze de vaccin au sosit în România vineri, 25 decembrie, iar duminică, pe 27, a început campania de vaccinare. Noi tranşe din vaccinul anti-COVID-19 ar trebui să sosească în România în 29 şi 30 decembrie, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
„Din informaţiile pe care le deţinem, în opt ţări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului. Astfel că, la acest moment ştim că vor sosi noi vaccinuri anti-CoVID-19 în România, după cum urmează: în data de 29 decembrie în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, iar în 30 decembrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi”, a precizat sursa citată.
Vaccinul vine în flacoane multi-doză şi trebuie diluat înainte de utilizare. Cinci persoane pot fi vaccinate dintr-un flacon. Serul se administrează doar celor cu vârsta de peste 16 ani, în două doze, la interval de 21 de zile.

După vaccinare, fiecare persoană trebuie monitorizată cel puţin 15 minute. La final, primeşte un certificat de vaccinare Covid, în limba română şi în limba engleză.
Producătorul recomandă ca persoanelor care au avut reacţii alergice puternice la prima doză să nu li se mai administreze şi a doua. Iar cei care tocmai s-au vaccinat antigripal sau prezintă febră să amâne momentul imunizării împotriva Covid. Serul are şi posibile reacţii adverse: dureri de cap, musculare, articulare sau febră.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Intervenţii la foc automat pentru pompierii dâmboviţeni

În perioada 21 – 27 decembrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 42 evenimente: 10 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 16 acţiuni pentru asigurare zonă, 11 acţiuni pentru […]