Vaccinare antigripală, în aşteptare Pentru judeţul Dâmboviţa este nevoie de 62 de mii de doze de vaccin antigripal

0 0

Sincron DSP mort gripaVaccinul antigripal nu a ajuns încă în Dâmboviţa, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului nu au informaţii privind data la care va începe vaccinarea antigri-pală în judeţ. Deşi ar trebui să înceapă deja, campania de vaccinare antigripală întârzie şi anul acesta. Dozele de vaccin antigripal nu au ajuns încă la reprezentanţii DSP. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, jr. Marínela Popa, a declarat că nu există încă de la centru informaţii privind debutul campaniei de vaccinare sau data la care dozele de vaccin vor ajunge la Dâmboviţa. Pentru judeţul Dâmboviţa ar fi nevoie de 62.371 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea tuturor persoanelor care fac parte din grupele de risc. Odată ajunse la DSP, dozele de vaccin vor fi împărţite medicilor de familie din judeţ care vor începe vaccinarea. Imunizarea are loc gratuit în cadrul campaniei naţionale de vaccinare antigri-pală. Pentru sezonul 2013-2014 vor fi achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii un milion de doze de vaccin antigripal, pentru 600.000 de doze fiind negocieri cu furnizorii autorizaţi din România, iar restul de 400.000 de doze vor fi luate de la Institutul Cantacuzino, până la sfârşitul lunii decembrie.

Cine beneficiază de imunizare gratuită
Ministerul Sănătăţii a stabilit grupele de risc pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea în acest sezon rece. Astfel, vor putea beneficia de vaccin gratuit persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodefi-cienţei umane şi gravidele.În această categorie vor intra şi medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar, atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare ambulatoriu, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire şi ai unităţilor de bolnavi cronici, adulţii şi copiii din instituţiile de ocrotire socială, precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt. Mai sunt vizaţi şi bătrânii cu vârsta peste 65 de ani. Dozele de vaccin pot fi însă procurate şi de la farmacii, con-tracost. În farmacii, o doză de vaccin antigripal costă între 30 şi 40 de lei. Stocurile sunt însă limitate din cauză că valabilitatea este de doar un an.
Nici un caz de gripă
Ministerul Sănătăţii anunţa zilele trecute că nu a demarat campania de vaccinare antigripală întrucât activitatea virozelor respiratorii a fost de intensitate joasă şi nu a fost înregistrat niciun caz de gripă. Niciun caz de gripă nu a fost semnalat până acum în Dâmboviţa. In schimb, potrivit unor raportări ale Direcţiei de Sănătate Publică, sute de dâm-boviţeni s-au prezentat la medic cu afecţiuni respiratorii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PC Dâmboviţa are ca ţintă atingerea pragului de 5% la europarlamentare

georgicaDeputatul Georgică Dumitru, preşedintele PC Dâmboviţa, a precizat că este în desfăşurare activitatea de inventariere şi reorganizare a filialelor locale. „Avem mult de muncă, dar, din primăvară, vom avea o situaţie mult mai bună în teritoriu”. Georgică Dumitru a adăugat că este nevoie de un efort susţinut din partea tuturor […]