Vacanţa la Muzeu -sâptâmâna a Il-a

A doua săptămână a programului, 26-30 august, va avea ca loc de desfăşurare Muzeul de Istorie, iar activităţile propuse sunt următoarele:
Luni: Poveştile Muzeului de Istorie Cancelaria domnească de la Targovişte pe înţelesul copiilor (atelier). Cum anume se realizau sigiliile medievale şi ce rol aveau ele, câte documente s-au scris la Târgovişte sunt doar câteva întrebări la care vom răspunde pe parcursul atelierului. La final, atenţia le va fi răsplătită cu realizarea unui sigiliu cu ceară roşie.
Marţi: Regii României (atelier). În cadrul atelierului, copiii vor înţelege rolul pe care l-a avut familia regală în realizarea statului naţional modern. Totodată, vor avea ocazia să afle despre însemnele Casei Regale a României: coroana regală, buzduganul, mantia regală, pavilioanele domneşti, cifra regală.Participanţii vor realiza, pas cu pas, o coroană de hârtie şi vor rezolva un rebus.
Miercuri: Joc prin labirint (15 ghicitori, însoţite de mici povestioare despre oraşul medieval Targovişte, despre anumite personalităţi istorice sau obiecte deosebite expuse în muzeu). Căutarea se va încheia cu „o comoară dulce, dulce”.
Joi:La patru ace în secolul al XIX-lea ( atelier de confecţionat evantaie sau jobene). Reperele eleganţei în secolul XIX vor fi exemplificate cu ajutorul preţioaselor obiecte din patrimoniul muzeului.
Vineri:Arta plastică românească pe înţelesul copiilor(incursiune în universul picturilor expuse în Muzeul de Artă). întrucât organizatorii şi-au propus să ofere fiecărui copil şansa de a petrece timpul într-un mod activ, prietenos şi educativ, participarea este liberă şi nu implică aducerea unor materiale pentru realizarea activităţilor, acestea fiind puse la dispoziţia participanţilor de către muzeu.
Programul se defăşoară de luni până vineri, între orele 9.00 şi 12.00, şi se adresează copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani, in limita a 25 de locuri pentru fiecare zi, cu rugămintea ca un participant să nu aleagă mai mult de 3 activităţi din cele 10 propuse. Înscrierile au loc la numărul de telefon 0736394086, persoană de contact, Maria Neacşu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

453 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European 483 locuri de muncă disponibile prin intermediul reţelei EURES România

Olanda – 157 locuri de muncă pentru: culegător de fructe, culegător flori, instalator sanitar, de încălzire şi aparate de aer condiţionat, muncitor în sera de flori, muncitor în producţia de roşii, muncitor necalificat în grădinărit, operator la maşini şi utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, procesor bulbi de flori; Germania – […]