Vă întrebați dacă este posibilă trecerea frontierei cu un vehicul, care circulă cu numere de înmatriculare provizorii ?

Date:

Iată  care este răspunsul:   Circulația unui mijloc de transport în traficul internațional este reglementată de Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare şi de Convenția asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 08 noiembrie 1968, ratificată de România prin Decretul 318/1980.

Potrivit actelor normative menționate, un autovehicul poate circula în traficul internațional dacă este înmatriculat, fapt atestat prin deținerea unui certificat valabil care să dovedească această înmatricularea, iar conducătorul posedă permis de conducere valabil și corespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

În acest context, precizăm faptul că autorizația de circulație provizorie este eliberată de autoritatea competentă până la înmatricularea autovehiculul, și implicit obținerea certificatului de înmatriculare, conferind dreptul de circulație doar pe teritoriul României, iar trecerea frontierei cu un autovehicul cu numere de circulație provizorii nefiind posibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...