Va fi inaugurat un nou sediu zonal al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat

0 0

Rodica Vlaicu, preşedintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat, ne-a informat că, la sfârşitul săptămânii, va avea loc inaugurarea unui nou sediu zonal, din judeţul Suceava.
„Prin deschiderea acestui sediu zonal dorim să venim în întâmpinarea cetăţenilor şi a agenţilor economici implicaţi în diferite tipuri de litigii civile cu o alternativă simplificată şi flexibilă la procedura clasică de judecată, dar care are aceeaşi finalitate, respectiv o hotărâre definitivă şi executorie. La servicile oferite de arbitrii din sediile zonale ale Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat pot apela atât justiţiabili din România, cât şi din afara ţării, competenţa teritorială fiind nelimitată. Pentru a apela la serviciie acestei instituţii, persoanele implicate într-o cauză civilă trebuie să încheie în prealabil o convenţie arbitrală prin care să-şi dea acordul ca disputa să fie soluţionată în cadrul Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţional-izat.
Alternativa oferită de Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituţionalizat are o serie de beneficii pentru justiţiabili, respectiv rapiditate în soluţionarea cauzei (timpul maxim de soluţionare este de şase luni), costuri mai mici (taxele arbitrale sunt la jumătatea cuantumului taxelor de timbru judiciar), confidenţialitate şi posibilitatea dată părţilor de a-şi alege arbitrii”, a precizat Rodica Vlaicu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CONVOCATOR AL ADUNĂRII GENERALE EXTRAORDINARĂ A ACŢIONARILOR S.C. Metex S.A.

CONVOCATOR AL ADUNĂRII GENERALE EXTRAORDINARĂ A ACŢIONARILOR S.C. Metex S.A.