USR reîncălzește tema pensiilor speciale

Date:

Deputatul Daniel Blaga, președintele USR Dâmbovița, a acuzat într-o conferință de presă tot spectrul politic parlamentar- mai puțin Uniunea Salvați România, evident, că ar face front comun pentru menținerea pensiilor speciale. În fapt, este una dintre temele pe care periodic le aduce în atenția opiniei publice,  în majoritate favorabilă eliminării acestora și recalculării pe principiul contributivității:

„Toamna aceasta ne cresc din nou taxele, pentru ca privilegiații să primească pensii speciale. Nici măcar nu se mai ascund , este totul la vedere. PSD, PNL, UDMR și AUR doar se prefac că taie pensiile speciale. De ce spun asta? Acum avem în plată 210000 de pensii speciale. După aprobarea noii legi, vor fi în plată tot 210000 de pensii speciale. Și uite așa, PSD, PNL, UDMR și AUR nu doar că ratează un jalon PNRR, nu doar că riscăm să pierdem bani dar, ce este cel mai important, nu corectează o nedreptate pentru români. Dacă pentru cei care au muncit onest pensia este calculată în funcție de anii munciți și contribuția plătită la stat, pentru „speciali” există reguli diferite care le permit să aibă pensii de câteva zeci de ori mai mari.”

A exemplificat deputatul USR cu pensia   fostului premier, Nicolae Ciucă, de 18000 de lei pe lună, în timp ce pensia militară medie este de 3000 de lei, și a lui Marian Enache, președintele CCR, care are o pensie de peste 25000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...