USR acuză ministrul Educației că „ascunde mizeria sub preș”

Date:

Dezastrul din învățământ, reconfirmat în urma publicării rezultatelor testelor PISA 2022, a fost comentat într-o conferință de presă de președintele USR Dâmbovița, deputatul Daniel Blaga. Acesta a criticat ineficiența noilor legi ale Educației dar și conducerea ministerului, pentru ascunderea adevărului prin traducerea eronată a notei de țară:

„România nu a înregistrat niciun progres relevant în cinci ani de zile, raportat la celelalte țări participante la testele PISA 2022, care înseamnă evaluarea competențelor de bază ale elevilor de 15 ani i este organizată de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). România educată a lui Klaus Iohannis ocupă penultimul loc din Uniunea Europeană, dintre țările participante la evaluare, înaintea Bulgariei, care a înregistrat de fapt regrese semnificative. La nivel general, ne situăm pe locul 45 din 81 de țări și teritorii evaluate, cu un punctaj mediu semnificativ mai mic decât media OCDE.

Ministerul Educației a picat acest examen, Klaus Iohannis și România sa educată au suferit un eșec! Noile legi ale Educației nu rezolvă marile probleme din sistem. Avem și mai multă segregare prin examenele diferențiate la liceele bune, nu avem programe pentru a opri abandonul școlar, nu avem vreo obligație clară de actualizare a materiei din programă iar situația socială și economică a profesorilor este, în continuare degradantă. Realitatea este că nu reușim să facem educație de calitate unde este sărăcie, unde nu există motivație pentru profesori, și ne aducem aminte de greva din vară. Elevii învață după o programă veche, de acum 30 de ani”- a declarat deputatul Daniel Blaga.

A mai susținut deputatul    Blaga că învățământul românesc nu este adaptat pentru asemenea teste și a acuzat ministrul Educației că „bagă mizeria sub preș” și trage nădejde ca nimeni să n-o vadă. Este vorba despre traducerea într-o notă eronată a notei de țară acordată de OCDE, ceea ce denotă anormalitate și intenția ministerului de a ascunde adevărul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

GRATUIT Aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

Aplicația de protectia consumatorilor InfoCons este un instrument dedicat...

La Odobești a început curățenia de primăvară!

Pe raza comunei Odobești, salariați din cadrul Primăriei  cu...

DÂMBOVIȚEANCA PETRUȚA IUGULESCU, DIN NOU LA UN MECI DIN LIGA NAȚIUNILOR

Alina Peșu va conduce partida Ungaria – Belgia, prima...