Ursul care a semănat teroare la Găeşti şi Gura Foii, a determinat autorităţile să solicite împuşcarea lui

După ce i-a îngrozit pe locuitorii din Găeşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un pui de urs a dat târcoale caselor din Gura Foii şi Hulubeşti. Oamenii spun că se tem să mai iasă din case şi că niciodată nu au mai auzit de vreun urs în localităţile lor. În Găeşti, dihania a fost văzută sâmbătă, pe strada Fundătura Nicolae Titulescu, în jurul orei 01.20. Ulterior, ursul a alergat pe DN 7 înspre Piteşti, şi a trecut, potrivit autorităţilor, prin comunele Gura Foii şi Crângurile.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa cere autorităţilor centrale să dea ordin de împuşcare pentru ursul care a terorizat locuitorii din Găeşti şi Gura Foii
În conformitate cu prevederile Procedurii privind modul de acţiune al instituţiilor responsabile în gestionarea incidentelor şi situaţiilor de urgenţă generate de animalele salbatice la nivelul judetului, au fost convocaţi în şedinţă extraordinară, astăzi – 23.10.2017, ora 09.45, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Având în vedere analiza efectuată cu ocazia acestei reuniuni în legătură cu situaţia de risc ridicat datorată prezenţei repetate a unui exemplar de urs în apropierea unor gospodării de pe raza Ocolului Silvic Valea Mare şi a oraşului Găeşti, care poate pune în pericol viaţa oamenilor, în urma deciziei asumate de membrii comitetului, a fost emisă o hotărâre prin care s-a dispus recoltarea prin împuşcare a acestui exemplar. În perioada 15-22 octombrie a.c., s-a efectuat monitorizarea acestui exemplar în zona Găeşti, Hulubeşti, Crângurile, Valea Mare şi Gura Foii de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ai Ocolului Silvic Valea Mare şi ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Dâmboviţa.
Urmează ca în cursul acestei zile, gestionarul fondului cinegetic responsabil teritorial să solicite acordul pentru recoltarea prin împuşcare autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului, respectiv Direcţiei pentru Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, având ulterior obligaţia de identificare şi eliminare aacestui exemplar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul "Restaurarea şi consolidarea Bisericii Sfântul Gheorghe - Mănăstirea Viforâta, comuna Aninoasa, judeţul Dâmboviţa"

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a fost prezent la semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Restaurarea şi consolidarea Bisericii Sfântul Gheorghe -Mănăstirea Viforâta, comuna Aninoasa, judeţul Dâmboviţa”. Proiectul va fi implementat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5 „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi […]