UNIRE Şl DRAGOSTE DE NEAM LA CENTENAR FEST

0 0

În urma invitaţiei adresate administraţiei publice locale, în perioada 14 – 17 septembrie 2018, municipiul Moreni a fost reprezentat la prima ediţie a Festivalului Internaţional „Generaţia Centenar” – Centenar Fest, organizat de Centrul Cultural Vatra, în raionul Străşeni din Republica Moldova. Delegaţia a fost compusă din solişti vocali ai Şcolii Art Canto Morena şi ai Clubului Copiilor Moreni, sub îndrumarea profesorilor Daniela Călineţ şi Marian Irimia Guzi.
A fost un eveniment unic, ce a reunit peste 2.000 de copii, tineri şi profesori la parada portului popular, peste 33.000 de participanţi din România şi Republica Moldova, spectacole de la primele ore ale dimineţii până târziu în seară, expoziţii şi ateliere de lucru, o diversitate de culture locale şi tradiţii în cadrul acestei întâlniri istorice a României cu România în anul Centenarului Marii Uniri.
Performerii municipiului Moreni în muzică au susţinut două spectacole scenele amenajate în cadrul complexului etno-cultural Vatra, pe 15 septembrie cu interpretări din muzica uşoară românească, iar pe 16 septembrie cu interpretări din muzica populară, precum şi cu prezentarea tradiţiilor specifice Văii Cricovului, în cadrul paradei portului popular.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sesiune de informare "Europa Creativă" la Târgovişte

Săptămâna viitoare, mai precis marţi, 25 septembrie 2018, de la ora 11:00, va avea loc la Teatrul Municipal „Tony Bulandra”, în Sala Oglinzilor o sesiune de informare despre programul de finanţare „Europa Creativă”. Este vorba despre un program al Uniunii Europene, ce vine în sprijinul domeniilor creative, culturii şi audiovizualului. […]