Un şofer care a provocat un accident este de negăsit

I.B.

politiaPe DN 72A, pe raza localităţii Gheboieni s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu rănirea gravă a unei femei de 81 de ani. Din cercetări a reieşit că victima, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă, a fost acroşată şi accidentată de un autoturism, al cărui şofer a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiştilor. De asemenea, poliţiştii au stabilit că acesta ar fi condus un autoturism marca BMW, de culoare albastru metalizat. Însă până la ora transmiterii acestei ştiri poliţiştii nu au dat de urma şoferului. În situaţia în care deţineţi datele utile necesare identificării conducătorului auto, vă rugăm să anunţaţi de îndată oamenii legii, apelând gratuit 112 sau cea mai apropiată unitate de poliţie. Modificarea Codului Penal a adus anumite schimbări şi în ceea ce priveşte regimul rutier. Deşi toate infracţiunile au fost îmblânzite, una singură nu s-a modificat şi a rămas la fel ca înainte. Vorbim despre părăsirea locului accidentului, care se pedepseşte cu o condamnare cu închisoarea între doi şi şapte ani. Indiferent dacă şoferul este vinovat de producerea accidentului sau nu şi totuşi fuge de la locul accidentului, fapta rămâne şi acesta trebuie să predea permisul de conducere. De asemenea, cei care părăsesc locul accidentului şi pleacă cu diferite bunuri de la faţa locului vor fi acuzaţi şi de modificarea locului, faptă care este pedepsită tot cu între doi şi şapte ani. Nici pasagerii care se află în autoturismul implicat într-un accident nu scapă basma curată dacă şoferul fuge. Aceştia au obligaţia să anunţe incidentul, în caz contrar putând fi acuzaţi de favorizarea infractorului.
FRICĂ DE REACŢIA PUBLICULUI
Majoritatea şoferilor care părăsesc locul accidentului motivează că au fugit de teama reacţiei rudelor victimelor. Bineînţeles, nu trebuie să îi ignorăm pe acei şoferi care decid să plece deoarece nu au permis sau au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan şi trăiesc cu speranţa că nu vor fi prinşi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Hoţ de lemne prins cu focuri de armă, trase de un jandarm

S-au tras focuri de armă, în noaptea de luni spre marţi, în pădurea Gorgota din comuna dâmboviţeană Ocniţa! Un bărbat ce conducea o camionetă plină ochi cu lemne, bănuit de jandarmi şi poliţişti că a furat lemnele, a fost avertizat de oamenii legii să oprească maşina însă individul a pornit […]