Un singur șomer din patru primește indemnizație. 3,06 % –  rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmbovița în luna mai 2024

Date:

La sfârșitul lunii mai 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 5219 șomeri (din care 2594 femei), rata șomajului fiind de 3,06 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,02 %, în această lună acest indicator a crescut cu 0,04 puncte procentuale.

Din totalul de 5219 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 1229 erau beneficiari de îndemnizaţie de şomaj, iar 3990 erau șomeri neîndemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 825 șomeri provin din mediul urban și 4394 sunt din mediul rural.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmbovița (35,2 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 33,7 % din totalul şomerilor înregistraţi. 16,1 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,2 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare se regăsesc în proporţie de 2,8 %. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1065 persoane foarte greu ocupabile, 1965 greu ocupabile, 1965 mediu ocupabile, iar 140 sunt persoane ușor ocupabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ministerul Agriculturii propune un mecanism de asigurare la secetă pentru culturile de toamnă şi primăvară

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat că  intenţionează să...

Asigurarea voluntară de sănătate – o alegere inteligentă 

 Asigurarea voluntară de sănătate este soluția ideală pentru a...