Un nou loc unde să vinzi sau să cumperi mașini – Carfind.ro

Date:

Cumpărarea unei mașini este o decizie importantă care necesită o abordare serioasă și bine gândită.Pentru a evita problemele cu vehiculul în viitor, este important să alegi un vânzător de încredere.

În acest sens, se recomandă să răspunzi în prealabil la câteva întrebări care te vor ajuta să iei decizia corectă mai repede și mai ușor. Acestea pot include:

 • Care este suma maximă pe care te bazezi?
 • Ce modele ai în vedere mai întâi?
 • Cum intenționezi să finanțezi achiziția? 
 • Cât timp ești dispus să petreci pentru căutarea și inspecția mașinii?

Răspunsurile chibzuite la aceste întrebări te vor ajuta să te orientezi și să iei decizia corectă atunci când alegi un vânzător de vehicule de ocazie.

Totodată, există și câteva întrebări pe care i le poți pune direct vânzătorului:

 • De ce vinzi mașina?
 • Afost mașina implicată într-un accident?
 • Pot să văd fișele de service?
 • Ce piese ale mașinii nu mai sunt originale?
 • Unde ai dus mașina pentru întreținere?
 • Cine a deținut mașina înaintea ta?
 • S-au activat vreodată airbagurile?
 • Ce probleme au apărut cu mașina de când ai cumpărat-o?
 • Cine a condus mașina și la ce a fost folosită?

Un vânzător privat de pe www.carfind.ro este o persoană la fel ca tine, care caută să își vândă vehiculul cu cât mai puține probleme și, din fericire, nu are nici un interes să profite de tine. Aici este un loc unde vorbești doar cu proprietarul articolului vândut, fără persoane terțe. 

Prin urmare, există mai multe avantaje în alegerea unui vânzător privat în locul unei reprezentanțe atunci când îți cumperi o mașină direct de la proprietar.

Avantajele achiziționării mașinilor de la proprietari includ:

Prețuri mai mici

Mașinile vândute de vânzătorii privați tind să aibă cele mai mici prețuri în comparație cu cele oferite de un dealer. Cumpărând o mașină second-hand de la un vânzător privat, elimini intermediarul, ceea ce înseamnă că obții niște economii serioase. Dealerii trebuie să își acopere cheltuielile generale – costurile operaționale, asigurarea, salariile, utilitățile, publicitatea – toate acestea costă bani. Rezultatul: prețul mașinii este semnificativ mai mare decât valoarea sa reală, iar tu sfârșești prin a plăti costurile lor;

Vehicule mai curate și mai bine întreținute

Acest lucru nu înseamnă că fiecare vehicul privat scos la vânzare va fi impecabil. Însă, un vânzător privat este mai predispus să curețe interiorul vehiculului, pentru a-l vinde mai repede și cât mai avantajos posibil. Cu alte cuvinte, prin intermediul unei vânzări private, ai o șansă mult mai mare de a obține o afacere excelentă pe care niciun dealer nu ar putea să o egaleze;

Putere de negociere mai mare

Deoarece dealerii și angrosiștii trebuie să ia în considerare costurile generale, aceștia au politici mai stricte în ceea ce privește marjele de profit. Cumpărarea de mașini de la persoane private este mult mai puțin formală. Părțile private pot ajunge la un acord reciproc cu cumpărătorii lor, astfel încât negocierea este, de obicei, mult mai flexibilă;

Vânzarea rapidă

Deoarece, de obicei, ai de-a face doar cu un singur proprietar, iar negocierile sunt mult mai ușoare, cumpărarea unei mașini de la o parte privată elimină o mulțime de birocrație. Experiența unei vânzări private de mașini este, de obicei, mult mai confortabilă și mai prietenoasă, fără amenințarea iminentă a unei vânzări dure și a unor cote stricte cu care să te confrunți. Această comoditate îți permite să sari peste multe dintre problemele implicate de cumpărarea de la un alt dealer sau angrosist, astfel încât să poți petrece mai puțin timp la achiziționare;

Condiții de concurență echitabile

Un dealer auto profesionist a vândut probabil sute sau mii de mașini. Tu, pe de altă parte, probabil că ai cumpărat și vândut doar câteva, dacă nu chiar niciuna.

Dar atunci când cumperi de la un vânzător privat, există mari șanse ca între tine și vânzător să nu existe “joc murdar” și să negociați pe un teren de joc mult mai echitabil.

Acestea fiind spuse, este evident faptul că, atunci când achiziționezi un vehicul de la un vânzător privat, beneficiezi de mai multe avantaje. În primul rând, ai parte de prețuri mai scăzute și timp redus în negociere. Totodată, profiți și de o putere de negocieze mai mare și de ce nu, de un automobil mai curat și mai bine întreținut. Alegând un vânzător de încredere, poți avea certitudinea că mașina a fost bine întreținută și că istoricul ei este transparent.

Dacă îți dorești cu adevărat să găsești o mașină potrivită de la un vânzător privat, în condiții excelente, la prețuri chiar avantajoase, Carfind.ro poate fi locul perfect de realizare a dorințelor tale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...