Un nou  centru medical a fost finalizat prin PJDL 

Date:

 Construit prin Programul Județean de Dezvoltare Locală al Consiliului Județean Dâmbovița, centrul medical era mai mult decât necesar la Valea Lungă, iar datorită acestuia oamenii de aici vor putea beneficia, aproape de casă, de consultații medicale, diagnosticare, tratament și servicii de îngrijire primară. 

 Investiția totală s-a ridicat la aproximativ 2.000.000 de lei, contribuția Consiliului Judeţean Dâmboviţa fiind de peste 800.000 de lei.

Niciun efort nu este prea mare atunci când vorbim de sănătatea dâmbovițenilor, iar acolo unde administrațiile locale nu au resursele necesare,  președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan a promis identificarea unei soluții prin care să asigure asistență medicală de calitate, accesibilă și modernă pentru  locuitorii comunităților respective.

 De trei ani, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, contribuim consistent la îmbunătățirea serviciilor medicale din mai multe comune ale județului nostru.

Prin PJDL I, II și III finanțăm construirea, modernizarea și reabilitarea a 9 astfel de centre medicale. Toate acestea se ridică la  valoarea de 21.000.000 de lei, 8.770.000 de lei fiind sprijinul financiar acordat de Consiliul Județean Dâmbovița.

În ultimii ani, Județul Dâmbovița a făcut pași importanți în îmbunătățirea accesului la serviciile medicale pentru locuitorii săi. Această evoluție pozitivă a fost posibilă datorită Programului Județean de Dezvoltare Locală al Consiliului Județean Dâmbovița, care a facilitat construcția unui nou centru medical vital pentru comunitatea locală, în comuna Valea Lungă.

În plus, investițiile în cadrul Consiliul Județean Dâmbovița au avut un impact pozitiv asupra Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, unde au fost alocate aproximativ 15.000.000 de lei pentru diverse proiecte, inclusiv:

Reducerea riscului de infectare nosocomială: 7.000.000 de lei pentru măsuri de prevenire a infecțiilor în unitatea spitalicească.

Construirea Ambulatoriului de Specialitate: 3.400.000 de lei pentru crearea unei facilități moderne pentru consultații medicale.

Extinderea Unității de Primiri Urgențe: 1.700.000 de lei pentru a oferi servicii de urgență de calitate.

Extinderea secției de terapie intensivă și ATI: 2.000.000 de lei pentru a asigura îngrijire adecvată pacienților critici.

Aceste investiții demonstrează angajamentul Consiliului Județean Dâmbovița de a asigura servicii medicale de calitate și accesibile pentru comunitatea sa, contribuind astfel la îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor din județul Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...