UN NOU CAMPIONAT FEMININ

Mihai ROŞOIU

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF de marţi, 20 august, s-a aprobat structura celei mai noi competiţii juvenile pentru fotbalul feminin.
Campionatul Naţional U13 feminin va avea la startul acestei ediţii 29 de echipe. Acestea vor fi împărţite în 6 grupe de câte 4 formaţii şi o grupă de 5 echipe. Mai departe, la turneul final se vor califica cele 7 câştigătoare şi cel mai bun loc 2, urmând ca în grupa de 5 formaţii să se anuleze rezultatele cu ultima clasată.
O altă decizie a Comitetului Executiv face referire la competiţia dedicată categoriei de vârstă superioare, Campionatul Naţional U15, care a înregistrat anul acesta o creştere a numărului de participanţi de aproape 100%, ajungând la 42 de echipe!
S-a decis astfel ca în cazul CN U15 să se introducă eliminarea temporară pe parcursul jocului, la fel ca în competiţiile de juniori masculin la această categorie de vârstă.
Prin deciziile din 20 august, Federaţia Română de Fotbal doreşte continuarea dezvoltării fotbalului feminin prin reforme care să ofere fetelor din România şansa de a practica acest sport într-un cadru care să crească nivelul competiţiilor şi să aducă beneficii pe termen lung echipelor naţionale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cu Trică şi Calotă în prim-plan, echipa naţională de volei a trecut în ultimul amical dinaintea Europenelor

În cel de-al doilea meci amical dintre România şi Bulgaria disputat la Alexandria, „tricolorele” au învins cu scorul de 3-2 (20-25, 25-22, 23-25, 27-25, 15-12) naţionala ţării de la sud de Dunăre. Cele mai bune realizatoare ale echipei noastre au fost Ioana Baciu şi Adelina Ungureanu, ambele cu câte 20 […]