Un milion de persoane fizice înrolate în Spaţiul Privat Virtual

In acest moment, peste 1,6 milioane de utilizatori, persoane fizice şi juridice, s-au conectat în total pe platformă, a anunţat, joi, Ministerul Finanţelor Publice. Demersul de înrolare în SPV automatizează schimbul de date fiscale şi eliminarea depunerii fizice a anumitor declaraţii lunare specifice.
Prin înrolarea în SPV, contribuabilii au acces continuu la un serviciu gratuit, accesibil permanent, care oferă o serie de beneficii utilizatorilor săi, cum arfi:

  • o bază de date complexă cu informaţii din sfera obligaţiilor fiscale;
  • accesul facil la acte administrativ fiscale şi alte documente;
  • acces servicii electronice specifice.
    „Faptul că românii înţeleg avantajele rezultate din înscrierea în SPV este de apreciat. Suntem într-un grafic ascendent în ceea ce priveşte procesul de digitalizare a administraţiei fiscale şi încurajez, în continuare, cât mai mulţi contribuabili să se înscrie pe platformă. Este vorba despre foarte mult timp câştigat şi un acces facil la acte adminis-trativ-fiscale şi alte documente de interes. Împreună cu echipa din Ministerul Finanţelor, urmărim să identificăm şi să implementăm o serie de mecanisme de simplificare a procedurilor de înrolare şi autentificare în platformă, iar feedback-ul din partea utilizatorilor referitor la acest demers este binevenit. Am încredere că ANAF va găsi cele mai bune soluţii pentru modernizarea şi creşterea atractivităţii SPV, astfel încât din ce în ce mai mulţi români să adere la această platformă digitală pusa la dispoziţie de Ministerul Finanţelor şi ANAF”, a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.
  • Înscrierea în SPV, parte a procesului de digitalizare a administraţiei publice, este un proces care eficientizează interacţiunile dintre stat şi contribuabili. Prin intermediul portalului, sarcina administrativă a contribuabililor este uşurată, întregul proces desfăşurându-se într-un spaţiu transparent.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Stadionul "Eugen Popescu": Vremea nefavorabilă n-a împiedicat continuarea lucrărilor!

Vremea nefavorabilă din ultima perioadă nu a împiedicat continuarea intervenţiilor la stadionul „Eugen Popescu”! În această săptămână vor fi finalizate gradenele la tribuna veche, cu excepţia segmentului de deasupra intrărilor, precum şi a zonei de lângă Poarta Vânătorilor, unde a fost nevoie de reconstruirea totală a acestor elemente.„La tribuna nouă, […]