Un medic din cadrul Spitalului Orăşenesc Pucioasa, recalcitrant şi violent

0 0

În unele unităţi spitaliceşti, comportamentul cadrelor medicale lasă de dorit atât în relaţia cu pacientul cât şi cu aparţinătorii bolnavului. Un exemplu clar şi care a şocat o ţară întreagă este cazul unui medic din cadrul Spitalului Orăşenesc Pucioasa care acum este cercetat de poliţişti pentru purtare abuzivă, după ce însoţitorul unei paciente de 81 de ani a depus plângere la Poliţie că a fost lovit şi insultat de medicul respectiv pentru că i-a cerut explicaţii cu privire la starea femeii şi la tratamentul oferit.
Femeia de 81 de ani, din oraşul Pucioasa, a ajuns pe data de 18 ianuarie 2018 la spital cu dureri mari, însă a primit doar un calmant de la Camera de Urgenţe şi a fost trimisă acasă.
La insistenţele familiei, femeia de 81 de ani a fost trimisă şi la un medic chirurg care s-o evalueze pe femeie, însă medicul, Costel Geambaşu, a devenit violent, potrivit aparţinătorilor: „Ieri 18.01, în jurul orelor 17:30 m-am prezentat la urgenţa spitalului orăşănesc Pucioasa cu bunica soţiei mele, datorită faptului că prezenta dureri acute abodminale. Doamna de gardă de la urgenţe, i-a făcut o perfuzie cu glucoză şi algocalmin. După ce s-a terminat perfuzia mi-a recomandat să o iau acasă că analizele de sânge sunt bune şi că nu prezintă nici-un risc. La insistenţele noastre s-a hotărât să o vadă şi un chirurg. Soţia mea a plecat cu bunica ei şi cu o asistentă la control la etajul 1 al spitalului unde se afla secţia chirurgie. Doctorul când a văzut-o pe bunica a început să vorbească pe un ton agresiv şi inuman la adresa ei şi la adresa soţiei. A spus că de ce am venit la spitalul Pucioasa şi de ce nu m-am dus la Târgovişte. Doctorul Geambaşu văzând că soţia mea este însărcinată (7 luni) i-a spus „Copilul tău o să iasă un handicapat!”. După cele întâmplate soţia a început să plangă şi m-a sunat pe mine, eu fiind în acestă perioadă la parter lângă hainele bunicii. Eu am urcat la etajul 1 şi am vrut să ştiu unde este doctorul şi care este numele lui pentru a avea o discuţie cu dânsul. Doamnele asistente nu au vrut să îmi comunice numele doctorului. Am deschis uşa la primul cabinet de pe palier, acolo era dânsul, când m-a văzut a ieşit la mine violent, m-a strâns de gât şi a început să dea cu pumnii în mine, în zona feţei. Eu am pus mâna din instinct la cap, el a continuat să mă lovească, provocându-mi la nivelul palmei dreaptă, partea dorsală exfoliaţii ale pielii şi contuzii la antebraţul stâng. Deasemenea a încercat să o lovească pe soţia mea cu piciorul în abdomen ştiind că este însărcinată. Doar un noroc a făcut ca ea să se ferească în acel moment. Întreb şi eu…. Cum este posibil să mai existe astfel de doctori în spitalele din România????
Domnul chirurg Geambaşu Costel nu este la prima abatere, a mai avut conflicte cu pacienţii. Colegiul Medicilor din România nu ştiau de acest domn doctor care face pe zmeul pe secţia lui?”,a scris Alexandru Bucur, pe pagina sa de socializare.
Conducerea Spitalului Orăşenesc Pucioasa, împreună cu reprezentanţii Colegiului Medicilor, reprezentanţii DSP Dâmboviţa se vor întâlni luni, 22 ianuarie 2018 şi vor analiza în amânut acest caz. Pe surse am aflat că cel mai probabil, medicul recalcitrant şi violent va fi dat afară de la Spitalul Orăşenesc Pucioasa.
IPJ Dâmboviţa a dechis un dosar penal pe numele medicului pentru purtare abuzivă, faptă ce absolvă şi infraţiunea de lovire şi alte violenţe, iar tânărul este cercetat şi el pentru ameninţare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CJ Dâmboviţa are investiţii majore: Construirea a 40 unităţi locative, parcare publică în zona Telecabinei Padina-Peştera şi stadion la Târgovişte

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are în vedere o investiţie majoră şi anume construirea a 40 unităţi locative în municipiul Târgovişte, B-dul Carol I, Nr. 51, Etapa I. În cursul anului 2017 a fost lansat Programul „Construcţia de locuinţe de serviciu”, conform prevederilor H.G. 719/2016, program implementat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, […]