Un alt camion confiscat de Garda Mediu, pentru transport şi depozitare ilegală de deşeuri

O echipă a Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Dâmboviţa în timp ce se deplasa pentru verificarea unei sesizări, a identificat un autovehicul transportând cca 12 mc deşeuri în amestec în localitatea Potlogi. Acesta a fost surprins în momentul în care încerca să le abandoneze pe un teren proprietate privată din zona fostei firme Avicola Titu. Văzând comisarii, s-a urcat în maşină şi a vrut să părăsească locul faptei. S-a solicitat prin serviciul 112 prezenţa la faţa locului a unui echipaj de la Poliţia Naţională care a facilitat identificarea conducătorul autovehiculului.
Persoana care nu a respectat legislaţia privind transportul deşeurilor, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 lei şi s-a dispus ca măsură complementară confiscarea autovehiculului.
Transportul deşeurilor se face numai cu respectarea prevederilor H.G nr.1061/2008, în sensul că, transportul deşeurilor trebuie să fie însoţit de formulare de transport cu regim special şi deşeurile să fie transportate numai către operatori autorizaţi pentru eliminarea/valorificarea deşeurilor.
Astfel de acţiuni vor continua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CONTROALE PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19

În ultimele 24 de ore, poliţiştii şi reprezentanţii celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu au continuat acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pan-demiei de COVID-19.Astfel, peste 4.400 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti […]