Ultimele retușuri la noul parc de agrement de lângă Complexul de Natație

Date:

Se fac ultimele retușuri și se plantează ultimii arbori pentru  amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața de cinci hectare, cât măsoară noul parc din vecinătatea Complexului de Natație.  Sunt integrate  zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar au fost  construite și locuri de joacă, o fântână arteziană, o  scenă cu gradene. A fost construit un  foișor și amenajate piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, este realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay.

Parcul este dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, este supravegheat video, iar tot spațiul verde  beneficiază de sistem automat de irigații. Alte cinci hectare măsoară lacul de agrement, decolmatat și reamenajat.

Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.

„10 ha pentru o nouă zonă de agrement în Târgoviște, realizată pe bani europeni sau cum o locație care devenise groapă de gunoi s-a transformat în cel mai mare parc făcut în orașul nostru după 1990! Cam în două săptămâni urmează să fie deschis publicului”- a notat primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...