TVA-ul pentru manualele școlare și cărțile în format audio, multimedia sau electronic scade la 5%

0 0

Proiectul de lege care modifică o prevedere din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, în sensul aplicării cotei reduse de TVA de 5% și pentru manualele școlare și cărțile în format audio, multimedia sau electronic, a fost adoptat de către Camera Deputaţilor, legea merge la promulgare. Potrivit expunerii de motive, prin această inițiativă se dorește susținerea lecturii, mai ales în rândul generațiilor tinere (cele care folosesc extensiv dispozitive electronice precum tablete, telefoane).
De asemenea, digitalizarea lucrărilor literare și științifice de către edituri va fi încurajată de creșterea volumului de vânzări de carte electronică, creând ulterior premisele realizării de biblioteci publice în format electronic, așa cum au și alte țări, după cum se arată în documentul menționat anterior.
Potrivit expunerii de motive, soluția legislativă este justificată de necesitatea alinierii legislației naționale de profil la prevederile Directivei (UE) 2018/1713 a Consiliului din 6 noiembrie 2018 de modificare a Directivei 2006/112/CE în ceea ce privește cotele de taxă pe valoarea adăugată aplicate cărților, ziarelor și periodicelor. Astfel, din punct de vedere al dreptului european, inițiativa legislativă intră sub incidența reglementărilor statuate la nivelul Uniunii Europene, subsumate Politicii în domeniul fiscal, segmentul legislativ -impozit indirect, sectorul – impozit pe cifra de afaceri/TVA.
Votul Camerei a fost decizional. Prin urmare, actul normativ merge la promulgare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Operatorii economici care nu respectă măsurile anti-COVID riscă închiderea temporară

Un proiect de lege care prevede închiderea temporară pentru 15 sau 30 de zile, inițiat de Ministerul de Interne condus de Lucian Bode a trecut, marți, de Camera Deputaților, care este decizională, fiind votat cu 171 pentru, 128 împotrivă și 10 abțineri.Operatorii economici care nu respectă măsurile anti-COVID riscă închiderea […]