Turişti epuizaţi fizic în zona Scropoasa

0 0

jandarmi zanoagaIn urma unei solicitări telefonice jandarmii de la Zănoaga au intervenit în zona Scropoasa, din Masivul Montan Bucegi pentru sprijinirea unor persoane care, în timp ce se aflau în drumeţie pe traseul montan Zănoaga-Scropoasa, nu au mai putut continua deplasarea din cauza epuizării fizice, echipamentului inadecvat şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile (ceaţă, ninsoare şi temperatură scăzută). În urma intervenţiei jandarmilor montani şi salvamontiştilor cei patru turişti din judeţul Iaşi, cu vârstă cuprinsă între 25 şi 40 ani au fost sprijiniţi să ajungă în siguranţă până în localitatea Moroeni, în prezent fiind în afara oricărui pericol. Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă „112” pentru a obţine sprijinul imediat al jandarmilor montani.
Totodată, pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele:
– să se informeze asupra itinerar-iului propus, gradului de dificultate şi condiţiile climaterice locale;
– să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
– să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
– să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
– să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
– să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Serviciile, primul loc în topul scumpirilor

Indicele preţurilor de consum în luna martie faţă de februarie a fost de 100,03% şi de 101,04% faţă de martie 2013. în total, creşterea medie a preţurilor în ultimele 12 luni faţă de precedentele 12 luni, determinată pe baza IPC a fost de 2,8%. Revenind la luna martie, preţurile alimentelor […]