Turişti blocaţi în nămeţi şi salvaţi de jandarmii montani

I.B.
0 0

2Au plecat să se relaxeze şi au început weekendul cu stângul. Este vorba despre o familie din Bucureşti care a ales să-şi petreacă sfârşitul de săptămână în masivul dâmboviţean Bucegi. În ciuda avertizărilor venite din partea meteorologilor, familia format din doi adulţi, soţul de 37 de ani, soţia de 36 de ani şi doi copii, unul de 3 ani şi altul de 5 ani a pornit către zona Peştera, pe DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu care în această perioadă este aproape impracticabil din cauza stratului mare de zăpadă şi la un moment dat, deşi erau cu o maşină de teren, au rămas blocaţi în nămeţi. Turiştii văzând că nu mai pot ieşi din zăpadă imediat au cerut sprijinul jancopii, unul de 3 ani şi altul de 5 ani a pornit către zona Peştera, pe DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu care în această perioadă este aproape impracticabil din cauza stratului mare de zăpadă şi la un moment dat, deşi erau cu o maşină de teren, au rămas blocaţi în nămeţi. Turiştii văzând că nu mai pot ieşi din zăpadă imediat au cerut sprijinul janPosturilor Montane Ordine Publică Peştera şi Zănoaga au intervenit pe DJ 713 Cuibul Dorului-Piatra Arsă din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate. Turiştii au plecat cu autoturismul din Bucureşti şi intenţionau să ajungă la un loc de cazare din zona Peştera. La un moment dat, pe DJ 713 nu au mai putut continua deplasarea cu autovehiculul, din cauza stratului de zăpadă format pe drumul principal. În urma acţiunii jandarmilor montani, cei patru turişti, doi adulţi şi doi copii din Municipiul Bucureşti, au fost sprijiniţi să deblocheze autovehiculul şi au fost însoţiţi în condiţii de siguranţă până în zona Peştera, în prezent fiind în afara oricărui pericol”, a afirmat cpt. Ciprian Vătăşelu, purtătorul de cuvânt al IjJ Dâmboviţa. Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă “112” sau numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani. Totodată, pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă turiştilor să ţină cont de următoarele:
– să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în călătorie;
– să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
– să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă;
– să folosească drumurile deschise circulaţiei;
– să solicite sprijinul Jandarmeriei
Montane specificând
următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

România, printre statele UE cu cele mai bune performanţe în utilizarea numărului unic de urgenţă 112

Potrivit unui raport recent, România se situează printre statele membre cu cei mai buni timpi de reacţie (sub 10 secunde) şi o acurateţe sporită în localizarea apelanţilor la numărul unic de urgenţă 112. În plus, ea face parte dintre cele 5 state membre care reprezintă exemple de bună practică în […]