„Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”

Date:

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școli, la nivel național a fost inițiată Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar, realizată de către Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Siguranță Școlară.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroul Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, s-au alăturat acestui proiect și vor desfășura la nivel local activități informativ-preventive în cadrul a cinci unități de învățământ preuniversitar din Târgoviște, Găești, Fieni, Valea Voievozilor și Mănești.

Obiectivul campaniei este acela de formare a unor comportamente nonviolente și a unor atitudini pozitive în rândul elevilor, bazate pe respect, empatie, responsabilitate si colegialitate.

Totodată, în cadrul campaniei, la nivelul fiecărei unități de învățământ participante, se va desfășura un concurs de creație cu tema „Siguranța Școlară”, care va consta în elaborarea unui material de informare și prevenție cu un logo privind siguranța școlară și un slogan sugestiv temei.

Concursul se va adresa elevilor participanți din clasele VI – VIII, materialele realizate fiind rezultatul întregului colectiv de școlari, coordonați în acest scop de profesori.

Campania pentru prevenirea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar se va desfășura până la data de 21 iunie a.c..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...