Trenurile de călători au fost verificate de poliţişti

0 0

Peste 1.700 de patrule de poliţişti au acţionat, timp de o lună, pentru ca persoanele care folosesc transporturile feroviare să ajungă în siguranţă la destinaţie. De asemenea, intervenţiile poliţiştilor au salvat viaţa a 11 persoane care se aflau în situaţii de pericol pe calea ferată.
La acţiunea coordonată de Direcţia de Poliţie Transporturi, în perioada 15 februarie – 15 martie 2019, au participat toate structurile teritoriale de transporturi. Astfel, poliţiştii au fost prezenţi în 195 de gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea respectării legii şi pentru a răspunde solicitărilor cetăţenilor. Poliţiştii au acţionat în peste 1.800 de trenuri de călători pentru a se asigura că oamenii ajung cu bine la destinaţie. Pe lângă prezenţa activă în zonele cu aflux mare de călători, poliţiştii au depistat 44 de persoane urmărite naţional şi internaţional, precum şi 58 de minori lipsiţi de supraveghere care au fost redaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament.
În această perioadă, poliţiştii de la transporturi au desfăşurat 102 acţiuni pentru prevenirea furturilor, contrabandei şi a migraţiei ilegale, precum şi pentru verificarea legalităţii activităţilor de comerţ şi taxime-trie, în zona gărilor, porturilor şi aeroporturilor.
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit 377 de dosare penale în care efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt şi tragerea la răspundere a celor responsabili de comiterea unor fapte penale. Poliţiştii au identificat 268 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, 186 dintre acestea fiind depistate în flagrant delict.
De asemenea, de la 26 de persoane care sunt cercetate pentru contrabandă, poliţiştii au ridicat peste 172.000 de ţigarete. În cadrul dosarelor penale instrumentate, poliţiştii au efectuat 505 percheziţii domiciliare.
În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 1.680 de kilograme de tutun prelucrat, în valoare de peste 650.000 de lei, precum şi 12.000 de litri de produse alcoolice, în valoare de
1.250.000 de lei. Faţă de 34 de
persoane a fost luată măsura reţinerii. Pentru 8 dintre acestea instanţele de judecată au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de 22 a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Pe parcursul acţiunii, poliţiştii de la transporturi au aplicat aproape 600 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 255.000 de lei, celor care au încălcat normele în vigoare. De asemenea, au confiscat bunuri în valoare de peste 35.000 de lei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Echipamente medicale din Germania donate Spitalului Judeţean Târgovişte, de Crucea Roşie Dâmboviţa şi Asociaţia Romania Sunshine

Echipamente medicale din Germania au ajuns la Târgovişte, la filiala Dâmboviţa a Crucii Roşii, ca şi donaţie de la Asociaţia Romania Sunshine din Germania. Un camion cu echipamente medicale toate funcţionale, şi anume paturi şi mobilier pentru saloane, a sosit marţi de dimineaţă la Târgovişte. Echipamentele medicale au fost deja […]