Trei piesele din colecția Muzeului de Istorie din Târgoviște participă la expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità” de la Roma

Date:

Expoziția  „Dacia. L’ultima frontiera della romanità” la Muzeul Național Roman din Roma, Italia  va găzdui și peste 900 de obiecte de patrimoniu din colecțiile a 44 de muzee din România și unul din Republica Moldova au ajuns în siguranță la Roma, transportul acestora fiind realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale și al Forțelor Aeriene Române.

În această etapă are loc predarea acestora către Muzeul Național Roman, urmând etalarea lor în vitrine.

Din colecția Muzeului Național de Istorie a României sunt prezente piese precum coiful de aur de la Coțofenești, tezaurele getice de la Stâncești, Agighiol, Peretu, tezaurul princiar getic de la Cucuteni-Băiceni, tezaurele de argint dacice de la Sâncrăieni, Herăstrău, Senereuș, Vedea, tezaure sarmatice din județul Buzău și Smârdan, tezaurele de la Pietroasele, Apahida și Histria.

Din colecțiile muzeelor partenere – tezaure datând din epoca migrațiilor descoperite în mormintele unor principese, la Cluj-Polus și Turda (din patrimoniul Muzeului Național al Transilvaniei și Muzeul de Istorie Turda), depozitul de arme și obiecte de bronz grecești de la Olănești, precum și piese de aur din mormintele unei principese sarmate de la Mocra, Republica Moldova, din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a Moldovei din Chișinău, vase din ceramică, arme, unelte și podoabe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...