Tratamentul cu interferon free continuă

0 0

Deoarece în spaţiul public continuă să apară afirmaţii conform cărora tratamentele bolnavilor de hepatită cronică C se întrerup până la finalizarea negocierilor unor noi contracte de tip cost-volum-rezultat, CNAS a ţinut să lămurească lucrurile.
Astfel, toţi bolnavii de pe aria terapeutică hepatita cronică virală C, care sunt în acest moment prinşi într-o schemă de tratament interferon free, au asigurate fondurile şi medicamentele până la finalizarea tratamentului (12 sau 24 săptămâni, după caz) şi nu depind de negocierea unor noi contracte.
În acest moment, CNAS se află în negocierea contractelor cost-volum-rezultat pentru următoarea etapă de tratament, care va avea ca ţintă un număr de pacienti eligibili extins la 13.000. Totodată, o noutat a viitoarelor contracte este faptul că vor intra în tratament şi pacienţi aflaţi în stadiul F1 de fibroză hepatică, alături de cei aflaţi în stadiile mai avansate, care nu au intrat până acum în terapie. Totodată, se urmăreşte să existe mai multe scheme de tratament disponibile pentru majoritatea categoriilor de pacienţi, urmând ca medicul curant să aleagă schema şi durata optimă a tratamentului, în funcţie de starea clinică a pacientului.
Prin recentele modificări ale actelor normative referitoare la contractele de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, termenele de negociere au fost mult reduse. Astfel, marţi 31.07.2018, conform etapei din procedura de negociere demarată la începutul lunii, CNAS urmează să primească ofertele finale pentru viitoarele contracte din partea companiilor farmaceutice, iar după analizarea acestor oferte contractele vor fi semnate în scurt timp şi vor intra în derulare la data de 1 a lunii următoare semnării.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Săptămâna viitoare va fi redeschisă integral circulaţia pe Strada Cetăţii

Chiar dacă vremea capricioasă n-a ţinut cu ei, constructorii se vor încadra în termenul stabilit pentru modernizarea Străzii Cetăţii. Este concluzia după vizita în teren efectuată ieri dimineaţă de primarul Cristian Stan şi ceilalţi membri ai executivului Primăriei Târgovişte. Prima jumătate a străzii, cuprinsă între sensul giratoriu de la Capela […]