Tratamente avio pentru combaterea insectelor de disconfort

Potrivit unei informări transmise de Primăria Municipiului Târgovişte, în perioada 18 mai – 24 mai 2018, în intervalul orar 5.30 -10.30, se vor efectua acţiuni de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi, gândaci, etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului Târgovişte (inclusiv cartierele Priseaca şi Sagricom).
Acţiunea se va efectua în prima zi a intervalului, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menţionat, acţiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activităţi.
Se vor folosi substanţe produse de Divizia Bayer şi avizate de Ministerul Sănătăţii Publice. Combaterea dăunătorilor se va realiza cu insecticidul AQUA K-OTHRINE, K-OTH-RINE PROFI EC 250 şi SOLFAC EW 050, insecticid formulat special pentru avio-trata-mente.
Produsele nu sunt dăunătoare pentru oameni şi nici pentru mediul înconjurător, însă sunt toxice pentru albine şi organismele acvatice.
Pentru evitarea intoxicaţiilor familiilor de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanţă de 10 km faţă de locul unde se execută tratamentul. De asemenea, trebuie evitat păşunatul şi consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MECIUL CHINDIEI DE LA BALOTEŞTI SE TELEVIZEAZĂ

La finalul săptămânii, debutează apoi etapa a 36-a, antepenultima a sezonului, sâmbătă, la ora clasică 11:00. Atunci se joacă doar Ripensia – Pandurii, iar Brăila şi UTA vor câştiga la „masa verde”. Tot sâmbătă, de la ora 13:30, se joacă Metaloglobus – Baloteşti, iar de la 16:00 începe Chindia – […]