Transportul școlar a fost verificat de polițiștii dâmbovițeni 

Date:

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune, pe raza întregului județ, pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate pentru transportul acestora.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune, pe raza întregului județ, pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate pentru transportul acestora. Polițiștii au verificat documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă. În plus, aceștia s-au asigurat că toți pasagerii poartă regulamentar centurile de siguranță, iar, conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice. Au fost verificate 38 de autovehicule destinate transportului școlar, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale și au fost depistate și sancționate două persoane care transportau elevi din comuna Bucșani către unitățile de învățământ din municipiul Târgoviște, cu autoturisme, fără a deține autorizații de transport în regim de închiriere. Conducătorii auto au fost sancționați pentru încălcarea prevederilor art. 7 din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autoturismelor.

Polițiștii au verificat documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

În plus, aceștia s-au asigurat că toți pasagerii poartă regulamentar centurile de siguranță, iar,  conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice.

Au fost verificate 38 de autovehicule destinate transportului școlar, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale și au fost depistate și sancționate două persoane care transportau elevi din comuna Bucșani către unitățile de învățământ din municipiul Târgoviște, cu autoturisme, fără a deține autorizații de transport în regim de închiriere.

Conducătorii auto au fost sancționați pentru încălcarea prevederilor art. 7 din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autoturismelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...