Transportul public local, paralizat vineri dimineaţa, timp de două ore

0 0

Pentru elevi şi navetişti, în primul rând, dar şi pentru ceilalţi târgovişteni, vineri dimineaţa va fi mai dificil să ajungă la destinaţie, între orele 6.00 şi 8.00. Asta pentru că, potrivit unui anunţ al sindicatului, pe 5 octombrie, în intervalul orar amintit, va avea loc o grevă de avertisment a salariaţilor de la AITT. Pe parcursul celor două ore, şoferii aflaţi în cursă vor opri mijloacele de transport în comun, colegii lor nu vor efectua cursele programate după ora 6.00 iar restul personalului va protesta în incinta unităţii.
Membri de sindicat mai susţin că, în cazul în care conflictul de muncă nu se va încheia în condiţiile cerute nici după acest avertisment, va urma greva generală în transportul public local, pe perioadă nedeterminată.
Revolta a fost generată de neplata la timp a salariilor, condiţiile de muncă precare, gradul extrem de ridicat de uzură al unor autobuze şi microbuze iar principalele revendicări sunt de ordin material. Salariaţii AITT cer plata la timp şi ierarhizarea salariilor, acordarea tichetelor de masă pentru tot personalul şi acordarea de până la şase salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în unitate, în cazul concedierilor din alte motive decât culpa salariaţilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Despre modificările în domeniul insolvenţei, în cadrul conferinţei PSD Dâmboviţa

Guvernul a adoptat săptămâna trecută, proiectul ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul insolvenţei, care prevede printre altele transformarea creanţelor bugetare în acţiuni. Deputatul Corneliu Ştefan a explicat pe larg despre actul normativ care nu se va aplica retroactiv, ceea ce înseamnă că firmele aflate […]