Transportul public de persoane, luat la control de oamenii legii

I.B.

rar dambovitaPoliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi ai formaţiunilor de profil au acţionat pe raza judeţului pentru reducerea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate vehiculele care efectuează transport rutier public de persoane, verificarea siguranţei transportului călătorilor şi eliminarea activităţilor ilicite din acest domeniu. De asemenea, în atenţia poliţiştilor s-a aflat şi verificarea legalităţii activităţilor de taximetrie, precum şi siguranţa transportului şcolar. în cadrul acţiunii, poliţiştii au controlat 423 de astfel de autovehicule şi au aplicat 301 sancţiuni contravenţionale în valoare de 38.370 de lei. Din totalul amenzilor, 50 au fost pentru nere-spectarea regimului legal de viteză, 60 pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi 20 pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice. Totodată, 6 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional după ce au fost depistaţi în timp ce transportau mai multe persoane decât numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare şi alţi 8 pentru încălcarea prevederilor H.G 69/2012 privind exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier. De asemenea, alţi 10 şoferi au fost amendaţi pentru încălcarea normelor legale privind transportul persoanelor în regim taxi. Alte 15 sancţiuni au fost aplicate în conformitate cu prevederile O.G. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.
Ca măsură complementară, poliţiştii au retras 4 certificate de înmatriculare, un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare, iar în cazul unui autovehicul au dispus suspendarea dreptului de utilizare. La activităţi au participat şi reprezentanţii R.A.R Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii damboviţeni pe urmele celor care fură din magazine

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de o femeie, administrator al unei societăţi comerciale din localitate, cu privire la faptul că o persoană a sustras bunuri din magazin. În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un târgoviştean de 45 de ani, care, în timp ce se afla […]