TRANSFERURI FABULOASE FĂCUTE LA SECȚIA DE VOLEI A CSM TÂRGOVIȘTE

Mihai ROŞOIU
1 0

România va avea pentru prima dată două echipe în grupele Ligii Campionilor. Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște s-au întărit considerabil, dar de luat în seamă sunt și Rapid, Voluntari, Lugoj sau Dinamo. Prima ligă de volei a României va fi în sezonul viitor una extrem de atractivă. Cel puțin trei echipe vor intra în lupta la titlu, iar alte două-trei vor fi capabile de mari surprize.
Echipele au făcut transferuri importante, au adus jucătoare de mare valoare și se pregătesc de o participare cât mai bună și în cupele europene. Campioana Volei Alba Blaj, dar și vicecampioana CSM Târgoviște vor evolua direct în grupele Ligii Campionilor. Asta după ce sezonul trecut, niciuna dintre ele nu s-a înscris în cea mai importantă competiție intercluburi.
Blajul așteaptă finalizarea sălii proprii, preconizată în primăvara anului viitor, dar până atunci va juca meciurile la Tg. Mureș.

E de urmărit și cum se vor descurca echipele cu noua regulă impusă de Federația Română de Volei. Astfel, competitoarele vor fi nevoite ca pe toată durata partidelor să aibă în teren două voleibaliste formate în România! O regulă clară care să ajute sportivele autohtone. În aceste condiții, toate formațiile s-au repliat în ceea ce privește transferurile, iar româncele au fost la mare căutare, anunță eurosport.ro.
Demn de semnalat că primele șase echipe care se bat la titlu în România mizează pe antrenori străini. Sunt patru sârbi (Blaj, Lugoj, Voluntari, Dinamo) și doi italieni (Târgoviște, Rapid).

Volei Alba Blaj nu a făcut mari schimbări în echipă. Cel mai sonor nume este cel al sârboaicei Bojana Milenkovic, care a mai jucat la Blaj în sezonul 2020-2021. Extrema venită de la Chemik Police va intra în echipa tip a ardelencelor, alături de centrul Georgiana Faleș, transferată de la Știința Bacău.
Campioana României nu a pierdut însă jucătoare de valoare din sextetul de bază și va avea avantajul că are o echipă omogenă, antrenorul Stevan Ljubicic netrebuind să o ia de la zero cu reconstrucția, scrie eurosport.ro.

Volei Alba Blaj
Veniri: Bojana Milenkovic (extremă, Cemik Police), Andra Cojocaru (libero, Rapid), Georgiana Faleș (centru, Știința Bacău), Raisa Ioan (centru, CS Medgidia)
Au rămas: Sladjana Mirkovic (ridicătoare), Viktoria Russu (fals), Nadja Ninkovic (centru), Jovana Kocic (centru), Djergana Dimitrova (extremă), Andreea Ispas (libero), Sorina Miclăuș (extremă), Iarina Axinte (ridicătoare), Jovana Cirkovic (fals)
Antrenor: Stevan Ljubicic
ECHIPA TIP: Mirkovic, Russu, Ninkovic, Faleș, Dimitrova, Milenkovic, Ispas.

CSM Târgoviște a făcut o campanie de transferuri foarte puternică, aducând nu mai puțin de 8 jucătoare noi. Cele mai importante nume aduse de echipa antrenată de campionul mondial, Giovani Caprara, sunt sârboaicele Ana Bjelica și Jovana Miroslavljevic. Componente ale naționalei Serbiei, Bjelica este medaliată cu bronz la JO de la Tokyo 2020. Ana vine din Italia, de la Megabox Vallefoglia, în timp ce extrema Miroslavlevic a jucat ultima dată în campionatul intern, la Železničar Lajkovac.
Canadianca Kim Robitaille, dar și grecoaica Giorgia Lamprousi își vor face loc în sextetul de bază al echipei de lângă Turnul Chindiei. Româncele aduse de dâmbovițence sunt componente ale naționalei României: Iuna Zadorojnai și Alexandra Ciucu.

CSM Târgoviște
Veniri: Ana Bjelica (fals, Megabox Vallefoglia), Jovana Miroslavljevic (extremă, Zeleznicar), Giorgia Lamprousi (centru, Mulhouse), Mira Todorova (centru, Stuttgart), Iuna Zadorojnai (fals, Rapid), Alexandra Ciucu (libero, Știința Bacău), Kim Robitaille (ridicătoare, St. Raphael), Diana Calotă (ridicătoare, CS Medgidia)
Au rămas:Rodica Buterez (extremă), Adriana Matei (extremă), Petruța Orlandea (centru), Nikolina Bozicevic (libero)
Antrenor: Giovani Caprara
ECHIPA TIP: Robitaille, Bjelica, Lamprousi, Todorova, Buterez, Matei, Bozicevic.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lumea, condusă de bolnavi (81)

Pierre Accoceși dr. Pierre RentchnickDeși anul 1958 va fi unul glorios pentru de Gaulle, existau deja germenii furtunii ce se vor manifesta brusc peste câțiva ani, eliminându-l brutal de pe scena politică franceză. într-adevăr, după 1958 armata a fost o mare decepție pentru de Gaulle, nu mai era cea pe […]