TOŢI SPORTIVII DIN BUCUREŞTI VOR FI TESTAŢI PENTRU CORONAVIRUS

Mihai ROŞOIU
0 0

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că toţi bucureştenii, implicit toţi sportivii născuţi în Capitală, vor fi testaţi pentru coronavirus. Proiectul va fi extins şi în alte mari oraşe ale ţării.
„Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienţii, apoi vom trece la testarea populaţiei, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.
Acesta a detaliat: „Este un proiect prin care se urmăreşte testarea tuturor aglomerărilor urbane. În Bucureşti este cea mai mare aglomerare urbană şi rămâne a fi testată, etapizat, toată populaţia. S-au mai primit 15 real-time PCR-uri, care vor fi montate, vor fi dotate cu specialiştii de rigoare şi se vor face aceste testări etapizat pentru toată populaţia Bucureştiului, aleasă ca primă aglomerare urbană. Vor urma şi celelalte oraşe, Bucureştiul fiind oare

cum un proiect-pilot în acest moment pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraş”.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a discutat cu ministrul Sănătăţii şi cu directorul Institutului de Boli Infecţioase despre testarea tuturor bucureştenilor şi crede că primele categorii testate ar trebui să fie persoanele vârstnice şi cele cu alte boli. „Am discutat acest aspect cu domnul Streinu-Cercel şi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, atât cu domnul ministru, cât şi cu domnul secretar de stat Horaţiu Moldovan, demarăm un program pentru Capitală pentru testarea pe categorii de risc.
Prima, peste 65 de ani, persoanele cu alte patologii şi pe urmă celelalte grupe de risc. În acest sens am răspuns în câteva ore pozitiv apelului domnului profesor Streinu-Cercel, care a solicitat demararea acestui program, în primă etapă cu un număr de 12 maşini care să ducă medicii epidemiologi şi virusologi la posibilii pacienţi acasă sau la persoanele care nu au simptome, dar trebuie testate”, a spus Gabriela Firea la Realitatea TV.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CURSURI ONLINE PENTRU ARBITRI

Având în vedere că toate activităţile planificate să aibă loc la Casa Fotbalului au fost anulate în contextul măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul COVID-19, Comisia Centrală a Arbitrilor a organizat marţi, 24 martie, un curs online cu arbitrii din Liga 1. În primă fază, arbitrii din Liga […]