Published On: mie, dec. 19th, 2018

Toţi copiii născuţi în maternităţile de stat din România beneficiază de control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă

nichiduta.ro

Începând din această lună, toţi copiii născuţi în maternităţile de stat din România beneficiază de control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă.
Screeningul auzului la nou născuţi este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viaţă. Pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului este deosebit de important ca surditatea să fie depistată cât mai devreme în vederea asigurării în timp util a tratamentului adecvat. Programul de screening auditiv al MS este implementat în 186 de maternităţi şi secţii de terapie intensivă ce îngrijesc nou-născuţi. Acestea au fost dotate cu 286 de echipamente de testare auditivă.
Ministerul Sănătăţii a alocat pentru acest program un buget de 2.550.000
lei.
De asemenea, în perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va demara o campanie de conştientizare şi informare a publicului şi cadrelor medicale privind necesitatea testării auzului la nou-născuţi.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro