Toate unitățile de învățământ din Dâmbovița încep Semestrul II în format clasic

0 0

Săptămâna trecută au fost confirmate 77 de cazuri de infectare cu COVID la elevi și 27 la personalul didactic și nedidactic. 49 de clase vor avea activitate online!

Semestrul II al anului școlar 2021-2022 începe cu respectarea  prevederilor Ordinului comun al ministrului Educației nr. 3030/14.01.2022 și al ministrului Sănătății nr. 82/13.01.2022  pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Prin urmare toate unitățile de învățământ din județul Dâmbovița vor funcționa de luni, 17 ianuarie, cu prezență fizică, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2- a transmis Inspectorul școlar general Cătălina Homeghiu.

           La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz. Măsura suspendării la nivelul clasei/grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ.

           Preșcolarii/elevii carantinați și cei din grupele/clasele sau unitățile de învățământ preuniversitar/conexe care au cursurile cu prezență fizică suspendate continuă procesul de învățământ în sistem online.

Potrivit aceluiași ordin, la un grad de ocupare a paturilor din secțiile pentru pacienți COVID-19 mai mare de 75%, toate instituțiile din județ vor trece la activitate online.

           În ce privește evoluția situației epidemiologice din unitățile de învătământ preuniversitar pe parcursul săptămânii trecute, 77 de elevi au fost confirmați cu COVID -19. În consecință, 49 de clase cu un total de 1289 elevi au de luni activitate online, prezența fizică la cursuri fiind suspendată.

Tot săptămâna trecută 27 de salariați ai ISJ Dâmbovița au fost testați pozitiv.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA, DEZAVANTAJATĂ ÎNTR-UN CLASAMENT AL PENALTY-URILOR

Penalty-ul sau lovitura de la 11 metri este poate cea mai importantă decizie pe care arbitru o ia în timpul unui meci, deoarece aceasta de multe ori decide rezultatul final. De aceea se și nasc în jurul lor atâtea polemici, iar VAR-ul le este dedicat în proporție de 95 la […]