Tinerii dezavantajaţi se vor putea angaja temporar în instituţiile publice locale

Instituţiile publice locale vor fi implicate în procesul de integrare pe piaţa muncii a tinerilor dezavantajaţi, pentru a-i sprijini să capete experienţe, competenţe şi abilităţi care vor putea fi valorificate ulterior în mediul privat. Potrivit proiectului, sunt vizaţi tinerii cu vârsta între 16 şi 26 ani care nu au o vechime în muncă mai mare de 12 luni, care fie se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acesta, fie au cel puţin un copil în întreţinere.
Astfel, un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din instituţiile publice va fi atribuit, în mod exclusiv, tinerilor dezavantajaţi, pentru o perioadă de 24 de luni, cu condiţia ca acestea să fie vacante. La finalul celor 24 de luni, contractul individual de muncă încetează de drept, iar postul va putea fi ocupat de o altă persoană aflată într-o situaţie similară.
Măsura, a fost iniţiată de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în contextul în care integrarea tinerilor dez-vantajaţi pe piaţa muncii depinde în mod fundamental de existenţa unor locuri de muncă adecvate necesităţilor lor. Este vorba despre un program de tip „Pasarela”, prin care locurile de muncă din sectorul public pot fi oferite temporar tinerilor dezavantajaţi, pentru a dobândi „abilităţi transferabile” în joburile din sectorul privat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FC ANINOASA ŞI-A RELUAT ANTRENAMENTELE

FC Aninoasa a reluat antrenamentele pe 18 ianuarie pentru a doua parte a sezonului. Reunirea jucătorilor a avut loc la propria bază sportivă, iar Marina et comp. au efectuat prima şedinţă de pregătire la aceeaşi locaţie. Sub comanda antrenorului Cristian Bălaşa au fost prezenţi majoritatea fotbaliştilor cu care a fost […]