Timp de două zile, la Târgoviște a avut loc Colocviul Internațional „Latinitate-romanitate – românitate”

1 0

Municipiul Târgoviște a găzduit și anul acesta Colocviul Internațional „Latinitate-romanitate – românitate”,  ajuns la cea de-a XXI – a ediţie. 

În perioada 16-18 septembrie 2022, sălile Centrului Internațional de Conferințe al Universității ”Valahia” din Târgoviște au găzduit comunicările științifice ale unor specialiști, cercetători, lingviști etc. ce au abordat teme culturale diverse: dialogul cultural şi problemele lingvistice ale Europei şi ale lumii, comunicarea interculturală, analiza programelor şi manualelor şcolare alternative de limba şi literatura română ş.a. Astfel, au fost prezenți cercetători de pe trei continente: Europa, Asia și Africa, toți prezentând, în esență, aceeași legătură a limbii latine cu viața noastră contemporană.

Și de adata aceasta, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, a fost co-organizatorul acestei manifestări științifice de prestigiu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan  dă vești bune despre  DN71 Bâldana-Târgoviște 

Vești bune, CNAIR a desemnat constructorul pentru proiectarea si execuția lucrărilor de lărgire la 4 benzi a DN71 Bâldana-Târgoviște este unul dintre  proiectele, atât de așteptat de un județ întreg, este încă o reușită care se datorează eforturilor președintelui CJ, Corneliu Ștefan precum și a bunei colaborări pe care o […]