Tichetele educaționale pentru elevi se acordă și în acest an școlar! Data limită pentru completarea cererilor este 5 octombrie

Date:

Potrivit unui proiect inițiat și pus în dezbatere publică de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), preșcolarii și elevii vor putea primi drept sprijin tichete sociale educaționale și în anul școlar 2023-2024. Valoarea unui tichet va fi  de 500 de lei, iar suma va fi  primită doar o singură dată în timpul anului școlar. Se estimează că în anul școlar 2023-2024 vor primi acest ajutor circa 410000 de beneficiari.

Inițiatorii au stabilit  categoriile de preșcolari și elevi care vor putea beneficia de aceste tichete sociale, începând cu  copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar înscrişi la grădinițe publice și care îndeplinesc condiţiile, în luna iulie a fiecărui an, pentru obţinerea sprijinului educaţional acordat copiilor din familii defavorizate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările şi completările ulterioare. Practic, în acest mod este încurajată înscrierea la grădiniță a copiilor proveniți din familii sărace.

Se vorbește apoi de copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat primar  și gimnazial înscrişi la școli publice, care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul naţional de rechizite şcolare, conform Ordonanţei Guvernului nr. 33/2001, respectiv care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Tichetele sociale educaționale vor ajunge la beneficiari sub formă de carduri, însă nu este permisă „efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar”. Suma de 500 de lei poate fi cheltuită numai pe teritoriul României.

Înscrierile se mai fac până în 5 octombrie

Pentru a obține acest ajutor, școlile sunt obligate să  informeze părinții cu privire la condițiile de eligibilitate și se completează o cerere din care să reiasă componența familiei.

Cererea de acordare a tichetului social pe suport electronic se depune în termen de 25 zile calendaristice de la începutul cursurilor, ceea ce înseamnă că termenul limită este 5 octombrie 2023.

După ce sunt depuse cererile, școlile le introduc în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (S.I.I.I.R).

Tichetele sociale educaționale vor fi distribuite către școli prin inspectoratele școlare din fiecare județ, iar, mai apoi, fiecare unitate de învățământ se asigură că tichetele în valoare de 500 de lei vor ajunge la beneficiari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce și-a înjunghiat fosta soție 

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea...

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru...

Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă

Vă reamintim că scăldatul în lacurile de acumulare și...