TESTE RAPIDE PENTRU SPORTIVI

Mihai ROŞOIU

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, şi Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, au validat folosirea testelor rapide pentru depistarea coronavirusului la sportivii români.
Cluburile din România, indiferent de sport, au aşteptat cu sufletul la gură momentul aprobării testelor rapide bazate pe detecţia de antigen. Pe lângă timpul redus de aşteptare în comparaţie cu cele RT-PCR, acestea reduc substanţial şi cheltuielile. La o căutare rapidă, preţul unui test RT-PCR se situează, în medie, în jurul valorii de 280 de lei. Un test rapid poate fi comandat de pe site-urile de specialitate la un preţ de aproximativ 25 de lei.
„Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, şi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecţia de antigen pentru sportivi.
Ordinul comun nr.197/462/2021 urmează să fie publicat în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial al României, Partea I, urmând ca la data publicării şi a intrării sale în vigoare să se abroge Ordinul ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 1.219/1.634/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 872 din 24 septembrie 2020.
Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului şi Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătăţii. Această modificare de reglementare atât de aşteptată va face activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, şi va uşura presiunea financiară care genera constrângeri şi dificultăţi în lumea sportului”, se arată într-un comunicat de presă.
Testele RT-PCR au o rată mai mare de precizie, dar au şi două mari dezavantaje: costă mai mult, iar rezultatele vin cu întârziere ” Testele rapide bazate pe detecţia de antigen, cele aprobate astăzi, sunt mult mai rapide, dar riscul apariţiei unui rezultat fals negativ/fals pozitiv este mult mai mare. Probele pozitive rezultate în urma acestor teste trebuie confirmate şi cu un test RT-PCR.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CÎRSTEA NU VA JUCA PENTRU ROMÂNIA

România cu Simona Halep, dar fără Sorana Cîrstea. Cele două nu vor juca împreună sub tricolor. Echipa noastră va întâlni Italia, într-o partidă decisivă pentru rămânerea în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup). Întâlnirea va avea loc în zilele de 16 şi 17 aprilie, în Sala […]