Testarea cu teste non-invazive, condiţie pentru revenirea în şcoli

0 0

Ministrul Educaţiei a declarat că testarea elevilor la revenirea în şcoală, după vacanţă, cu teste non-invazive este una dintre condiţii, menţionând că aceste teste pot fi şi autoadministrate, nemaifiind nevoie de supravegherea cadrelor didactice, dar va fi necesar acordul parintilor.
Toţi elevii ar putea să revina în şcoli la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii care ţin de respectarea regulilor de protecţie, de vaccinarea personalului din învăţământ, testarea cu teste non-invazive, dar şi de înregistrarea unui trend descendent în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus.
Ministerul Educaţiei va insista pentru ca testele non-invazive să fie folosite în şcoli: „Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru şi sunt convins că prim-ministrul atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziţiei acestor teste”, a declarat ministrul Educaţiei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

90 de copii internaţi după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19

90 de copii bolnavi de COVID-19 sunt internaţi în spitale, iar cinci dintre ei sunt intu-baţi, afirmă secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan. Virusul nu îşi alege victimele. Trebuie să dăm dovadă de prudenţă maximă în această perioadă când numărul infectărilor creşte alarmant la nivelul întregii ţări. Trebuie […]