Termene clare de livrare către beneficiari în cazul utilajelor agricole achiziţionate prin PNDR

Agenţia pentru Finanţarea investiţiilor Rurale (AFIR) recomandă beneficiarilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) o atenţie sporită la încheierea şi semnarea contractelor cu furnizorii de echipamente, utilaje şi maşini agricole specializate.
„În urma semnalelor primite de la beneficiarii noştri am solicitat o analiză cu privire la problemele cu care se confruntă aceştia în implementarea proiectelor şi am identificat disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte livrarea de către furnizori a echipamentelor, utilajelor şi maşinilor agricole finanţate cu fonduri nerambursabile. Este motivul pentru care recomand ca beneficiarii PNDR să acorde o atenţie deosebită stipulării foarte clare în contract a unor termene şi condiţii de livrare a bunurilor. Este un mesaj foarte important pe care îl transmit beneficiarilor noştri pentru că livrarea cu întârziere a echipamentelor prelungeşte implicit şi termenul de implementare al proiectului, termen asumat de către beneficiar prin contractul de finanţare”, a declarat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFiR.
Respectarea procedurilor de achiziţii şi menţionarea clară în contracte a termenelor de livrare a utilajelor agricole constituie factori importanţi pentru implementarea corectă a proiectelor finanţate prin PNDR.
Beneficiarii pot opta pentru procedura de achiziţie prin utilizarea Bazei de Date cu preţuri de referinţă a AFiR. Aceasta funcţionează pe principiul cumpărării directe a echipamentului dorit, cu finanţare din fonduri europene nerambursabile. În acest moment, în Baza de Date cu preţuri de referinţă sunt înscrise peste 34.000 de elemente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

1150 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Potrivit AJOFM Dâmboviţa, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1150 de locuri de muncă vacante, din care aproape o treime în Germania. Germania – 389 locuri de muncă: 209 electrician, 3 sudor, 5 instalator, 5 lăcătuş, 12 şofer de camion, 9 bucătar, 127 manipulant mărfuri, […]