Teatrul Tony Bulandra Târgovişte COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 12 octombrie 2018, are loc premiera spectacolului „O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Sorin Militaru, la Teatrul Tony Bulandra, Sala Mare, ora 19:00.
Titlul „O
scrisoare pierdută” spune totul: intrigi politice şi amoroase, degringolade personale şi colective, personaje savuroase de-a dreptul… Dulcele stil cara-gialesc.
Cu această ocazie, scena teatrului târgoviştean este onorată de actorii: Paula Chirilă (Zoe), Dorin C. Zachei (Tipătescu), Paul Chiribuţă (Trahanache), Liviu Cheloiu (Caţavencu), Ilie Ghergu (Pristanda), Cristian Olaru (Cetăţeanul turmentat), Bogdan Farcaş (Farfuridi), Emanuel Bighe (Brânzovenescu) şi Mircea Silaghi (Dandanache).
Alegătorii, care fac deliciul „circului” politic, sunt întruchipaţi de: Ştefan Ştefănescu, Florin Georgescu, Radu Ilicea, Alexandru Sandu, Mircea Macarie, Matei Corbu, Gheorghe Dima, Florin Necşoiu.
Regizorul Sorin Militaru a absolvit Facultatea de Regie de Teatru din cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti. A colaborat cu majoritatea teatrelor din ţară, dar a montat şi peste hotare în Ungaria, Serbia şi Austria. A primit de patru ori premiul pentru Cel mai bun regizor în festivalurile internaţionale de teatru din Braşov, Kisvarda (Ungaria), Oradea şi Craiova. Conştient de genialitatea textului, Sorin Militaru a intervenit ca acesta să se muleze foarte bine pe actori şi a adăugat câteva „trucuri” care sporesc efectul comic.
Astfel, vă veţi putea bucura de un Caragiale pur, jucat la cel mai înalt nivel. Tot ce trebuie să faceţi este să veniţi „pregătiţi a râde”!
O scrisorică de dragoste devine motiv de agitaţie politică… Cum aţi putea rata un asemenea spectacol?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Transportul public local va fi preluat de Societatea de Servicii Publice a Primăriei Târgovişte

Primarul Municipiului Târgovişte. Cristian Stan, a declarat că înţelege şi nu contestă dreptul salariaţilor AITT de a protesta, de a face grevă pentru a cere salarii şi condiţii mai bune de muncă. A adăugat însă că este evident faptul că AITT este în impas şi a cerut ambelor părţi aflate […]