Târgul Meșterilor Populari

Târgul Meșterilor Populari, ediția a XlX-a, și-a deschis porțile, în perioada 4-8 septembrie 2021, Parcul Chindia din Târgoviște.
Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură în partene-riat cu Primăria Târgoviște în cadrul Zilelor Cetății Târgoviște.
La deschidere au fost prezenți președintele CJ, Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, viceprimarul, Monica Ilie, deputatul Carmen Holban, directorul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Florin Georgescu, precum și alte oficialități județene.

„Târgul Meșterilor Populari vă așteaptă în Parcul Chindia, încă din prima zi a Zilelor Municipiului Târgoviște.
Ca și la edițiile anterioare, aici puteți găsi produse românești, iar zeci de meșteri sunt prezenţi cu obiecte și haine tradiționale din județul nostru, precum și din alte zone ale țării.
Sunt convins că participanţii la Zilele Cetății vor fi încântați de produsele autentice care se regăsesc în acest târg și se vor bucura de această sărbătoare, așa cum au făcut-o de fiecare dată.
La Mulți Ani, Târgoviște!
La Mulți Ani tuturor târgoviștenilor!”, acesta este mesajul președintelui CJ, Corneliu Ștefan.
Au răspuns invitației meșteri populari care pun în valoare meșteșuguri tradiționale, întâlnim obiecte din zone etnofol-clorice variate: Bucovina, Ardeal, Oltenia, Muntenia.
La Târgul Meșterilor Populari, ediția a XlX-a, veți admira o diversitate impresionantă de obiecte create de aceștia: ceramică, obiecte de lemn, piese textile, port popular tradițional și vestimentație inspirată din acesta, podoabe, jucării, ceramică, pictură, icoane pe sticlă, turtă dulce, plăcinte, colac secuiesc, plante medicinale.
În perioada 4 – 8 septembrie 2021, Primăria Târgoviște prin Teatrul Tony Bulandra, dar și în parteneriat cu CJ Dâmbovița, a pregătit o serie de evenimente.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Orașele Fieni și Răcari, dar și comunele Conțești, Morteni, Nucet și Vișina, beneficiarele Programului Județean de Dezvoltare Locală

Încă de la începutul mandatului, președintele CJ, Corneliu Ștefan și-a propus diminuarea decalajelor dintre localitățile dâmbovițene în paralel cu dezvoltarea unitară a acestora, iar PJDL începe să își atingă scopul pentru care a fost creat.Așadar, au fost semnate alte noi contracte de finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală: Fieni […]