TÂRGOVIŞTEANUL VALENTIN MIHĂILĂ, EROUL ROMÂNIEI ÎN MECIUL CU FINLANDA

Mihai ROŞOIU

Tinerii tricolori au câştigat al treilea meci în această campanie de calificare cu o prestaţie solidă. Eroul nostru a fost Vali Mihăilă, autorul unui hat-trick.
Dar seara nu a început la fel de frumos precum s-a încheiat. Practic, partida a început de la 0-1. O cursă pe dreapta, o pasă în faţa porţii, iar Kairinen deschidea scorul încă din minutul 3.
Naţionala noastră însă nu renunţă niciodată. Nu a făcut-o nici în Danemarca, atunci când puteam egala pe final, cu siguranţă nu avea să o facă nici de această dată.
Era minutul 8 când Vali Mihăilă prelua în marginea careului şi îl învingea cu un şut la colţul lung pe Jăăskelăinen, fiul portarului care făcea senzaţie în Premier League. Gol rapid! Primul marcat de tricolori în prima repriză în aceste preliminarii! Meci relansat!
Finlandezii au coborât tot mai mult, iar echipa noastră a acceptat invitaţia de a lua cu asalt jumătatea adversă. Minutul 16. Ciobanu primeşte în zonă centrală, poate şuta, dar preferă o pasă în stânga. Din nou preluare şi iarăşi un şut necruţător pe „lung”. Mihăilă – Finlanda 2-1!
În minutul 31, ne-am amintit cum nordicii au preluat conducerea. O nouă pătrundere pe dreapta lor, dar de această dată şutul lui Soisalo a fost deasupra.
Până la pauză l-am pierdut pe Boboc, accidentat, dar am mai înscris o dată. Vali Mihăilă a presat apărătorul la o minge trimisă în faţa porţii de Ganea şi balonul a ajuns în plasă. Autogol. Putea reuşi hat-trick-ul mai devreme dacă steagul asistentului rămânea jos în minutul 41.
O ploaie puternică s-a năpustit asupra arenei din Voluntari în partea secundă. Părea vremea de acasă a finlandezilor. Nu i-a ajutat însă deloc pe adversari, care în foarte puţine rânduri s-au apropiat periculos de poarta lui Andrei Vlad.
Dincolo, pericolul a venit iarăşi de la Mihăilă. Un nume pe care, cu siguranţă, fundaşii adverşi nu-l vor uita prea curând. În minutul 56, „aripa” Craiovei a pătruns în stânga, dar pasa lui în faţa porţii nu l-a găsit pe Man. Apoi, în două rânduri, execuţiile sale nu l-au putut învinge pe Jăăskelăinen.
Dar a marcat al treilea său gol, de această dată cu stângul, în minutul 78, după assist-ul lui Petre. Ce seară pentru Mihăilă, omul-spectacol!
În final, 4-1, o victorie importantă cu Finlanda, care ne duce pe primul loc în grupă. Cel puţin până la meciul Danemarcei de vineri.
Urmează deplasarea din Irlanda de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

LIGA A III A SE JOACĂ INTEGRAL PE 22 NOIEMBRIE

În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim- vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, a hotărât: Având în vedere că al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale va avea loc […]