Târgoviştea va avea observator astronomic şi planetarium 3D

Ş.E.
0 0

planetariuCele două proiecte fac parte din planurile Universităţii „Valahia” Târgovişte şi vor fi realizate în Campusul unităţii de învăţământ. Universitatea are deja proiectele, conform spuselor rectorului Călin Oros, şi în funcţie de finanţare, pot fi demarate chiar din acest an. Universitatea urmăreşte o finanţare europeană pentru aceste proiecte.
„Pentru cel de-al treilea corp de clădire din campus, care este acum în paragină, Universitatea Valahia a făcut o modificare de proiect. În acest corp, etajul va fi realizat pe structură uşoară, în forma stilizată a turnului Chindia. În vârful acestuia va fi un observator astronomic, iar la baza lui o sală de seminar care se transformă în planetariul 3D.”, a dezvăluit Oros.
Aceste proiecte ar aduce Târgoviştea la nivelul centrelor universitare consacrate ale României, care au asemenea facilităţi. Universitatea speră că va găsi resursele financiare şi va demara proiectul cât mai curând, în beneficiul studenţilor, dar şi al târgoviştenilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vlad Breazu, campion de iarnă

Dâmboviţeanul Vlad Breazu este omul începutului de an în sportul dâmboviţean. Asta pentru că în doar câteva zile a reuşit performanţa de a-şi trece în palmares două titluri naţionale la Campionatele de iarnă. În competiţia desfăşurată în ianuarie 2015, tenismenul nostru a reuşit să obţină aurul atât în proba de […]