Târgoviştea se poate mândri cu una dintre cele mai mari şi mai moderne şcoli gimnaziale din ţară

Cu numai câteva zile înainte să înceapă Semestrul II al anului şcolar, a fost inaugurată Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, de departe cea mai mare din Dâmboviţa şi una dintre cele mai mari, mai moderne şi mai bine dotate unităţi de învăţământ pre-universitar din ţară. Cu siguranţă, după aproape un an de la suspendarea învăţământului în sistem clasic, cei aproape 950 de elevi ai şcolii şi cadrele didactice vor avea multe motive de bucurie. Şcoala arată extraordinar, a fost extinsă şi dispune de laboratoare ultramoderne. Nu lipsesc sala de conferinţe şi nici biblioteca bine pusă la punct, structurată pe două etaje.
Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte, a enumerat câteva dintre noile facilităţi pe care şcoala le pune la dispoziţia elevilor şi profesorilor: corp nou de clădire cu 14 săli de clasă, săli de clasă care dispun de proiectoare şi calculatoare, bază sportivă în aer liber, sală de sport extinsă şi modernizată, vestiare moderne, sistem de supraveghere video, mobilier ergonomic şi multe altele. Toate acestea au fost posibile printr-un proiect cu finanţare europeană, cu o valoare de aproape 20 de milioane de lei. A mai remarcat primarul Cristian Stan ritmul bun de lucru şi termenul relativ scurt în care au fost finalizate lucrările începute în vara anului 2019, dat fiind un proiect atât de amplu.
La inaugurarea şcolii, aşa cum se cuvine, a fost săvârşită o slujbă de sfinţire de către un sobor de preoţi, în frunte cu Părintele Vicar Eparhial Ionuţ Ghibanu. După frumoase cuvinte de îndrumare şi învăţătură, Părintele Vicar a înmânat directoarei şcolii o icoană cu Sf. Maria, Ocrotitoarea Târgoviştei, cadou din partea ÎPS Nifon, Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgoviştei.
De la festivitate nu au lipsit administratorul public Gabriel Boriga, cei doi viceprimari Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, reprezentanţi ai constructorului şi din conducerea şcolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Liderii coaliţiei la putere au împărţit funcţiile de prefecţi şi subprefecţi. Dâmboviţa rămâne cu prefect liberal!

În urma negocierilor finalizate marţi seara, liberalilor le revin 23 de prefecturi, în judeţele Sibiu, Alba, Braşov, Prahova, Bistriţa, Mureş, Hunedoara, Bihor, Caraş-Severin, Vrancea, Iaşi, Botoşani, Neamţ, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa, Teleorman, Dâmboviţa, Ilfov, Olt, Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi.USR-PLUS va numi prefecţi în Bucureşti, Timiş, Bacău, Maramureş, Suceava, Argeş, Galaţi, Brăila, […]